Son günlerde kendilerini 'maliyeci' olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran kişilerin artması üzerine Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı, yaptığı açıklamada vatandaşlara sahte maliyeciler konusunda uyarıda bulundu.

Sahte maliyecilerin vergi mükelleflerine ve vatandaşlara giderek, değişik yöntemlerle Maliye Bakanılğı'nın adını kullanarak psikolojik baskı kurdukları bilgisine ulaşıldığı belirten Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı açıklamasında, yapılan çalışmalarda tespit edilen dolandırıcılık yöntemlerini şöyle sıralandı: "Maliye kokartıyla vergi mükelleflerine gidip, ‘Maliye Dergisi’, ‘Maliye Gazetesi’, gibi isimlerle gazete, dergi, CD, broşür ve benzeri şeyleri satmaktadır. Bu tür satış yapanlar vergi mükellefiyeti de açtırıp, fatura da düzenleyebilmektedir.

Teşkilatımız mensuplarına ait isimler kullanılarak, maliye camiası yararına yemek veya benzeri organizasyonlar düzenlendiği söylenerek, davetiye, eşantiyon eşya, ajanda gibi satışlar yapılmaya çalışılmaktadır. Mükelleflerimize 'Maliye Müfettişi' unvanını kullanarak hasta ve özürlü vatandaşlara yardım edilmesi konusunda telefonla banka hesap numaraları verilerek belirlenen yardımın banka hesabına yatırılması talep edilmektedir. Değerli mükelleflerimizin yukarıda açıklanan bu veya benzeri konularda çok bilinçli ve dikkatli davranmaları, maliyeci olduğunu söyleyen kişinin kimliğini incelemeleri gerekmektedir. Ayrıca maliyecilerin hiç kimseye zorla ve ücretli davetiye, eşantiyon eşya, gazete, dergi, CD, yayınlar ve benzeri şeyleri satmadığını bilmeleri gerekmektedir. Şüphe duyulan bir konu olursa Mükellef Hakları ve İletişim Müdürlüğü’nün 221 75 50 (116) telefon numarasında veya başkanlığımız web sayfası olan '[email protected]' adresine gönderilecek e-posta ile konu araştırılacaktır."