Dubai Ticaret ve Endüstri Odası tarafından yayınlanan ve 2012’deki turizm harcamalarını inceleyen rapora göre 18,2 milyar dolarlık yurtdışı gezisi harcaması ile İranlı aileler ilk sırada yer aldı. Suudi Arabistanlı ailelerin ise 2012’de ülke dışına yaptığı turistik gezilerde 17 milyar dolar harcadığı ve ikinci sırada yer aldığı bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen ailelerin kendi ülkeleri dışında yaptıkları harcamalar 10,1 milyar dolar, Kuveytli ailelerin ise 7,4 milyar doları buldu.

Raporda, aile turizminin küresel turizm piyasasının yüzde 12,5’ini oluşturduğu ve 2012’de 137 milyar dolar olan değerinin geçen yıl 140 milyar dolara ulaştığı kaydedildi. Bu harcamaların 2018’de 181 milyar doları aşması bekleniyor.

Bunun yanısıra Singapur merkezli Crescent Ratings adlı kurumun 2014 için yayınladığı ve Müslüman turistler için İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerinden en uygun ülkelerin sıralandığı listede ilk üç sırayı Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye aldı. Ardından Endonezya, Suudi Arabistan ve Fas geldi. İlk 10’daki diğer ülkeler ise Ürdün, Katar, Tunus ve Mısır oldu.