Giresun’un Keşap ilçesinde giyim sektöründe faaliyet gösteren tekstil firması birinci kuruluş yıldönümünü işçileriyle kutladı.

Giresun’da 110 kişiyle en fazla istihdam sağlayan özel kuruluşların arasında yer alan tekstil firması kuruluş yıldönümüne özel bir gece düzenledi. Firmanın faaliyet gösterdiği Keşap’ın Bozkurt mahallesindeki binasının bahçesinde düzenlenen geceye Keşap Belediye Başkanı Mehmet Eymür, İŞKUR Giresun İl Müdürü Mustafa Sarı, fabrikada çalışan işçiler ve aileleri katıldı.

Bir yıl önce 20 kişiyle başladıkları üretime bugün 110 kişiyle devam ettiklerini ve bir yıl sonra ise yüzde 50’lik bir büyüme hedeflediklerini anlatan firma sahibi Ertan Güler “Pekala başka yerlerde de faaliyet gösterebileceğim tekstil yatırımı için Keşap’ı tercih ettim. Burada 20 kişiyle başladığım istihdamı bugün 110 kişiye çıkarabildik. Bir yıl sonra ise üretim kapasitemizi artırarak 160 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Ama önce inanacağız. Birbirimize destek olacağız. Bu heyecan ve azimle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Yatırımcılarımızın hizmetindeyiz”

İlçesinde böyle istihdam sağlayan bir yatırımcı olmasından dolayı mutlu olduğunu ve her anlamda destek vermeye hazır bulunduğunu kaydeden Keşap Belediye Başkanı Mehmet Eymür ise “Daha önce birkaç yatırımcının istikrarsız faaliyetleri nedeniyle bugünkü yatırımcımıza da mesafeli bir ön yargımız olmuştu. Fakat bir yıllık süre içerisindeki çalışmalarıyla işçilerine verdiği değerle bizleri mahcup etmiştir. Biz yeter ki mahcup olalım ama ilçemiz böyle yatırımcıları kazanmaya devam etsin. Bizde bundan sonra daima yatırımcımıza daha fazla destek için yapmamız gereken ne varsa yanındayız” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mehmet Eymür ve Tekstil firması sahibi Ertan Güler birinci yıl pastasını kesti. Yerel ve mahalli sanatçıların da sahne aldığı gecede çekilişlerle işçilere bir çok hediye dağıtıldı. İşçiler müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.