İZMİR (AA) - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, AK Parti iktidarının başarısının arkasında güven ve istikrarın olduğunu belirterek, "Güven ve istikrarı tekrar tesis etmek mecburiyetindeyiz. A, B, C partisi olarak konuşmuyorum. Hangisi olursa olsun ama mutlaka güçlü siyasi irade olsun, istikrarlı bir yönetim olsun" dedi.

İzmir Ticaret Odası'nın meclis toplantısına katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, şehir için enerjilerin birleştirilmesi gerektiğini, bir proje ortaya atıldığında onun lehinde ya da aleyhinde sözlerin olabileceğini ancak baştan reddetme veya sahip çıkma yerine bunun sağlıklı bir zeminde konuşulması gerektiğini belirtti.

İzmir'de başladıkları projelerde "kadrolu bazı marjinal sivil toplum örgütlerinin" projelere hep "olmaz" dediğini ifade eden Yıldırım, "Artık bu şehirde yerel yönetim merkezi yönetim didişmesini, "işleri merkezi yönetim engelliyor" algısını gündemden kaldıracağım. Belediye başkanının ne işleri varsa samimiyetimle söylüyorum hepsini bizzat kendim halledeceğim, ilgileneceğim. İstiyorum ki artık bu mazeretlerle bu şehir kan kaybetmesin, zaman kaybetmesin" dedi.

İktidarın Türkiye için ne anlama geldiğini en iyi iş adamlarının bildiğini, 9 aydır Türk lirasının yabancı paralar karşısında yüzde 30'un üzerinde değer kaybettiğini ifade eden Yıldırım, istikrarın olması halinde kararların kolay alınabildiğine işaret etti.

Türkiye'nin gücünden, bölgedeki etkinliğinden bazılarının rahatsız olduğunu, terörün hak mücadelesi için yapılmadığını vurgulayan Yıldırım, "PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok. Kürtlerin PKK sorunu var. Sadece Kürtlerin değil bütün Türkiye'nin neresinde yaşarsa yaşasın, bu ülkenin birliği, beraberliği, bütünlüğü için yüreği birlikte çarpan 78 milyonun sorunu PKK'dır" diye konuştu.

-İstikrar ve güvenin önemi

Kalkınma, büyüme ve refahın olmazsa olmazının istikrar ve güven olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Eğer geçtiğimiz 14 yılda bir başarı ortada varsa bu iki kelimenin arkasındadır. Bu güven, istikrarı tekrar tesis etmek mecburiyetindeyiz. A, B, C partisi olarak konuşmuyorum. Hangisi olursa olsun ama mutlaka güçlü siyasi irade olsun, istikrarlı bir yönetim olsun.

Ortaklık bile zor yapıyoruz. İki arkadaş iş yeri açıyorsunuz, iş yokken, para yokken ara iyiydi. Hafif para gelmeye, dükkan canlanmaya başlayınca 'Vay o fazla aldı ben eksik aldım' diye başlıyoruz. Demokrasi kültürümüzün, birlikte iş yapma kültürümüzün ve alışkanlıklarımızın gelişmesi biraz daha zaman alır. Memleketi ortak yönetmenin ne kadar zor olduğunu düşünün. Zamanı boş geçirecek halimiz yok. İşi tesadüfe bırakmayalım. 1 Kasım'da önünüzde altın bir fırsat var. Ondan sonra da hemen öyle kimse seçim beklemesin. Önümüzü kış tutalım, yaz çıkarsa bahtımıza. Güzelce tekrar istikrar, siyasi irade diyelim, yolumuza devam edelim."

-"Belediyeyle ilişkilerimiz iyi"

İş adamlarının sorularını da yanıtlayan Yıldırım, kente yapılması planlanan statların siyasetin kurbanı olduğunu, çok zaman kaybedildiğini, bunu düzelteceklerini ifade etti.

Kentsel dönüşümün İzmir'in geleceği olduğunu vurgulayan Yıldırım, iş adamlarının genelde belediye hizmetlerine yönelik sorular sorması üzerine, "Yerel seçimde bana sahip çıksaydınız bu soruları sormazdınız" diye esprili cevap verdi.

Yıldırım, belediyeyle aralarının nasıl olduğu yönündeki soruya da "Belediyeyle ilişkilerimiz iyi Allah'a şükür, Allah nazardan saklasın. Alışverişimiz yok, birbirimize karışmamaya karar verdik" yanıtını verdi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Yıldırım'ı tekrar milletvekili adayı olarak görmekten son derece memnun olduklarını belirterek kente birçok hizmeti kazandıran Yıldırım'a teşekkür etti.

Bu arada, toplantı öncesinde terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerin isimleri tek tek okundu, saygı duruşunda bulunuldu.