Arzum, yeni kahve makinesi Arzum OKKA’yı pek çok ülkeye ihraç ediyor. Makinenin Almanya, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, İsrail, Kıbrıs, Suudi Arabistan, Ürdün ve Yunanistan’da satışına başlanıyor.

Ürün, tasarım ödülü Red-Dot Awards’a da layık görülmüştü.

Arzum OKKA’nın tanıtım toplantısı İstanbul’da Four Seasons Hotel’de yapıldı. Şair Sunay Akın’ın da yer aldığı toplantıda Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, dünyada ilk kahve makinesinin 1900’lerde üretilmeye başladığının vurguladı. Buna uyumlu olarak dünyada kahve tüketiminin seneden seneye arttığına değindi. Kolbaşı, 500 senelik tarihi olan Türk kahvesinin makineleşmenin 2000’lerde artması nedeniyle hak ettiği yere gelemediğini anlattı.


Kolbaşı, Arzum OKKA ile Türk kahve kültürünün dünya yayılmasını hedeflediklerini belirtti.


Murat Kolbaşı, kahve makinesi satışı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Dünyada geçen sene toplam 83 milyon kahve makinesi satışının yapıldı. Bunların toplam değeri 8 milyar dolar 2018‘de de toplam 10 milyar dolar tutarında 100 milyon adet kahve makinesi satılacağı tahmin ediliyor. Dünya kahve makineleri satışlarının artışının yüzde 80’ini beş ülke karşılayacak. Bu ülkeler ABD, Brezilya, Kanada, İngiltere ve Rusya.

Türkiye’de geçen sene 800 bin kahve makinesi satışı yapıldı ve bunun 750 bini Türk kahvesine yönelik. Geçen sene Türk kahvesi makineleri adetsel olarak yüzde 24 ve cirosal olarak yüzde 35 oranında büyüme elde etti. Biz bu büyümenin Arzum OKKA ile daha da artacağı kanısındayız. Çünkü tüketicilerden aldığımız geri bildirime göre Türk kahvesinin makineleşme sürecinde en büyük engellerden biri ürünün tadından emin olamama. Arzum OKKA ile bu bariyerin ortadan kalkacağı kanısındayız.”