Ekonomi Bakanlığının gıda fiyatlarının regülasyonu ve yerli üreticinin korunmasına yönelik hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ekonomi Bakanlığının gıda fiyatlarının regülasyonu ve yerli üreticinin korunmasına yönelik hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu düzenlemeyle kabuklu kaju cevizi ithalatında gümrük kıymeti 2 bin dolar/ton ve kabuksuz kaju cevizi ithalatında 9 bin dolar/ton olarak belirlendi. Gümrük kıymetleri kabuklu badem için 3 bin dolar/tondan 4 bin 400 dolar/tona, kabuksuz badem için 6 bin 500 dolar/tondan 6 bin 900 dolar/tona, kabuklu ceviz için bin 800 dolar/tondan 3 bin 500 dolar/tona ve kabuksuz ceviz için 5 bin 400 dolar/tondan 6 bin 500 dolar/tona yükseltildi.

Ekonomi Bakanlığınca düşük kıymet beyan edilerek yapılan ithalat sonucu oluşabilecek vergi kaybının ve haksız rekabetin önlenmesi için hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Karar ile İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca, bir malın ithalatında kaydedilecek gelişmelerin yakından izlenebilmesi amacıyla yürütülen gözetim uygulamalarına devam ediliyor.