Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği Şube Müdürü Ekrem Altun, Kars'a yatırım yapacaklara ihracatta devlet desteklerinin söz konusu olduğunu söyledi.

Kafkas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği Şube Müdürü Ekrem Altun'u misafir etti. KARSİAD üyelerine 'İhracata Yönelik Devlet Yardımları' konulu seminer veren Altun, "Kars'a yatırım yapmayı düşünen ve Karslı iş adamları ihracat yaptığında diğer illere göre yurt dışı birim, marka ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi kalemlerinde 10 puan daha avantajlı, bir de sınırı olan Gürcistan ve Azerbaycan'a ihracat yaparsa ekstra 10 puan daha avantajlıdır." dedi.

KARSİAD dernek merkezinde gerçekleşen seminerde konuşan KARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci, önceki yıllarda Kars'ın ihracatta önde giden bir şehir olduğunu belirterek, "Zamanla Iğdır ve Ardahan'ın da il olmasıyla bu önceliğimizi kaybetmeye başladık. İhracat yapan firma sayımız giderek azaldı. Neredeyse yok denecek seviyeye geldik. Bugün öncelikle bu sorunu ele almak, ihracatı ilimiz merkezli artırabilmek için bu semineri düzenledik." diye konuştu.

DKİB Genel Sekreterliği Şube Müdürü Ekrem Altun ise ülke adına hayati önem taşıyan böyle bir konuda duyarlılık gösteren KARSİAD yönetimine teşekkür ederken, konuya ilgili sorulara da cevap verdi. Altun, Kars için 10 başlık altında devlet desteğinin söz konusu olduğunu, bunların incelenip fırsata çevrilmesi gerektiğini kaydetti.