Karsan, ABD’li üretici Morgan Olson ile Kuzey Amerika pazarındaki faaliyetleri doğrultusunda stratejik bir işbirliği için çalışmalara başladı.

Karsan, Kuzey Amerika pazarına özel olarak tasarlanan otobüslerinin ve ihalenin kazanılması halinde ABD Posta Servisi (USPS) için geliştirilen posta araçlarının montajı, üretimi, satış ve satış sonrası hizmetlerinde Morgan Olson’la ortak bir iş modeli gerçekleştirmek üzere mutabakat metni imzaladı. Bu iş modeli ile USPS ihalesindeki konumunu güçlendirmeyi hedefleyen Karsan, posta ihalesi süreci boyunca ABD’li üretici Morgan Olson’dan saha çalışanı, ekipman ve lojistik desteği de görecek.

Kuruluşunun 50. yılını geride bırakan ve Bursa’da yer alan iki fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, 2017 yılı sonuna kadar pazar analizleri yapacak. Üretim ihalesinin kazanılması halinde üretilecek kargo araçlarının ABD’deki üretim safhalarının Morgan Olson tarafından gerçekleştirilmesi ve bu konuda bir ortaklık modeli geliştirilmesi için çalışmalara başlanacak.

İmzalanan anlaşmanın Karsan’ın yarım asrı aşan bilgi birikimi ve ulaştırma çözümlerini küresel ölçeğe taşıma yolunda önemli bir adım olduğunu dile getiren Karsan CEO’su Okan Baş, şirketin Kuzey Amerika pazarına yönelik hedefleri doğrultusunda güçlü bir açılım gerçekleştirdiklerini açıkladı. Morgan Olson ile kurulacak ortaklığın özellikle USPS ihalesi sürecinde ellerini güçlendireceğini ifade eden Baş, “Bu ihalede şansımızı azımsanmayacak kadar çok görüyoruz. Hedefimiz hazırladığımız prototiplerle dilediğimiz sonucu almak. Bu süreçte Morgan Olson, pazarı daha yakından tanımamızı sağlayacak, ihale sürecinde ve kazandığımız takdirde araçların üretim aşamasında bizlere önemli yardımlarda bulunacak" ifadelerini kullandı.

İmzalanan mutabakat metni kapsamında Karsan’ın Bursa’daki fabrikasını ziyaret eden Morgan Olson Yönetim Kurulu Başkanı J. Poindexter ve Mühendislik İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mark Hope’a, Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ve Karsan CEO’su Okan Baş eşlik etti.

Altı aylık bir değerlendirme süreci sonrasında ihale finalistlerini açıklayacak olan ABD Posta Servisi (USPS), 180 bin adede yakın posta aracını “Yeni Nesil Dağıtım Aracı” projesi kapsamında kademeli olarak değiştirmeyi planlıyor.