Giyim sektörünün önde gelen markalarından Aydınlı Grup, bünyesinde bulunan Pierre Cardin markasının kış sezonu koleksiyonu satışlarıyla yüzde 30 büyümeyi hedefliyor. Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan, "Düne kadar belki sadece erkek giyimi satan mağazalarımız bugün erkek ve kadın giyimi beraber satan, özellikle aksesuar grupları ağırlıklı olmak üzere mağazalar haline dönüyor. Burada cirolarımızı yaklaşık yüzde 30 artırmayı hedefliyoruz." dedi. Yıllık satışı 250 milyon dolara ulaşan markanın 2015 yılı hedefleri arasında ise 10 yeni mağaza açmak yer alıyor.

Türkiye’de Aydınlı Grup’un çatısı altında faaliyet gösteren Pierre Cardin, yeni sezon ürünlerinin sergilendiği reklam kampanyasını Hilton Otel’de düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Reklam filminde milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ve oyuncu Melisa Sözen ile çalışan marka, ürün çeşitliliğine dikkat çekti.

Programda konuşan Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan, Pierre Cardin markasının dünyada 60 yıldır Türkiye’de de 20 yıldır bulunduğunu söyledi. Özkan, "Bu 60 yıllık serüveni içerisinde hem nostaljik bir marka olma değerini hem de sadece erkek-kadın hazır giyimde değil hayatın her alanında ürünleriyle tüketiciyi ve ürünleri buluşturup sarmalayan bir marka haline geldi." diye konuştu. Kış sezonu ile beraber Pierre Cardin olarak hem kadın hem erkek koleksiyonlarında atağa geçtiklerini ifade eden Özkan, "Bu yeni reklam kampanyamız, koleksiyonlarımızı ve görsel ürünlerimizi destekleyici bir iletişim sağlamış olacak bize. Bu düne kadar belki sadece erkek giyimi satan mağazalarımız bugün erkek ve kadın giyimi beraber satan, özellikle aksesuar grupları ağırlıklı olmak üzere mağazalar haline dönüyor. Ve burada cirolarımızı yaklaşık yüzde 30 civarında artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Türkiye’de Pierre Cardin ailesi olarak 25 lisansör ve 40 farklı ürün grubu ile beraber markayı temsil ettiklerini anlatan Özkan, "Böyle güzel bir zemini olan markayı da tüketicilerle buluşturmak ve bir anlamda iletişimimizi güçlendirmek adına reklam kampanyası oluşturmaya karar verdik. Bu reklam kampanyasında Melisa Sözen Hanım ve Hidayet Türkoğlu Bey de bizim reklam yüzümüz olmayı kabul etti. Biz her ikisi ile de gurur duyuyoruz. Türkiye’den çıktılar ve dünyada hem kendilerini hem de ülkemizi başarılarıyla temsil ediyorlar. Bu bizim için çok büyük bir övünç kaynağı." ifadelerini kullandı.

Aydınlı Grup hakkında da bilgi veren Özkan, 1965 yılından beri Türkiye’de hazır giyim sektöründe var olan bir marka olduklarını söyledi. İlk olarak Fatih’te kurulduktan sonra yurt içinde 264 ve yurt dışında da 130 mağaza ile hizmet verdiklerini kaydeden Aydın Grup Genel Müdürü, "Şu anda 3 bin 200’ü aşkın çalışanımızla, 27 ülke farklı operasyonlarımızla hazır giyim ve marka sektöründe bölgemizde lider olmaya namzet firmalardan biriyiz. Bugün Türkiye’de Pierre Carden’de bizim 71 butik mağazamız bulunmakta. Bunun yanında lisansörlerimizin satışları ile yaklaşık 3 bin 500 noktada bu ürünler tüketiciyle buluşmakta. Cardin, Türkiye’de 250 milyon doları bulan satış hacmini yakalamış durumda." şeklinde konuştu.

Reklam filminin oyuncusu Melisa Sözen de "Filmin senaryosunu okuduğumda çok beğenmiştim zaten ve çok da güzel bir çekim oldu. 2 günde tamamladık. Yönetmenimiz ve fotoğrafçımıza da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık." diye konuştu.

Programa katılan Pierre Cardin Global Markalar Genel Müdürü Armand Ocalan ise 92 yaşındaki Pierre Cardin’in iş hayatına başlaması ve kurduğu markanın bugünlere nasıl geldiğini anlattı.

Program, reklam filminin izlenmesinin ardından sona erdi.