MEK kursiyerleri 2. Uluslararası İş’te Kadın Zirvesi’ne katılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Piri Reis Kadırga” tablosunu hediye etti.

Kadın Hakları Günü’nü dolayısıyla Ankara’da düzenlenen 2. Uluslararası İş’te Kadın Zirvesi Türkiye’nin dört bir yanından girişimci ve iş dünyasına katkı sağlayan binlerce kadının katılımıyla gerçekleştirildi. ATO Congresium’da, düzenlenen zirveye Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da katılarak konuşma yaptı. Kadın hakları ve kadının iş dünyasındaki yerinin konuşulduğu toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve protokol iş hayatında iz bırakan kadınlara plaket vererek onurlandırdı.

Türkiye’nin dört bir yanından girişimci kadınların katıldığı zirvede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi kursları (KO-MEK)‘te eğitim alarak kendi ekonomisine katkı sağlayan kadın kursiyerler zirvede yerini aldı. Milli istihdam seferberliğine verdiği katkı ile adından söz ettiren KO-MEK’in bayan kursiyerleri program sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek KO-MEK kurslarında kursiyerler tarafından yapılmış olan ve Barbaros Hayrettin Paşa’nın sancağı bulunan 25 çift kürekli “Piri Reis Kadırga” tablosunu hediye etti.

Kursiyerler ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kuruluşundan bu yana binlerce kadın girişimcinin ufkunu açarak birer meslek sahibi olmalarını sağlayan KO-MEK’in iş hayatına kazandırmış olduğu kadın girişimciler ve istihdama vermiş olduğu katkılar hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.