Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, "Ford Trucks olarak Türkiye’den dünyaya teknoloji ihracatına da başladık. Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de, 2013 Nisan ayında ağır ticari araç motorlarının üretimi için JMC firması ile motor teknolojisi lisans anlaşması imzaladık. Arkasından geçtiğimiz ay yine JMC’ye bu kez komple kamyon üretimi için lisans verdik. Böylece Ford Trucks lisansı ile ağır ticari araçlarımız Çin pazarında da satılmaya başlanacak." dedi.

Ford Trucks çekici ve kamyon müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere hizmetleri aynı çatı altında vermek için 4S konseptiyle hizmete açılan Ford Trucks bayileri yatırımlarına devam ediyor. Yeni yapılanma çerçevesinde Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde ve İstanbul’da açılan bayilerin ardından, Ford Otosan’ın 13 yıldır tüm dünya için üretim yaptığı Kocaeli’nde yeni 4S konseptli Ford Trucks tesisi açıldı. Ford Otosan ailesine yeni katılan FSM Demirbaş Ford Trucks tesislerinin açılışına; Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ford Otosan Yönetim Kurulu üyeleri Ali İhsan İlkbahar ve Mehmet Barmanbek, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Koç Holding ile Ford Otosan üst düzey yöneticileri katıldı.

Ford Trucks bayi atağı dahilinde şimdiye kadar Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Konya, Kayseri, Mersin, Malatya, Gaziantep, İstanbul ve Silivri’de 4S konseptli yeni Ford Trucks bayileri açılmıştı.

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, törende yaptığı konuşmada, "Ford Otosan’ın tüm dünya için üretim yaptığı tesislere ev sahipliği yapan Kocaeli’ndeki bu açılış bizim için ayrı bir heyecan kaynağı oldu. Çünkü biz, 2001 yılından bu yana Kocaeli halkıyla birlikte yaşıyor, birlikte üretiyor, birlikte çalışıyoruz. Kocaeli’ni evimiz olarak görüyoruz. Ford Otosan olarak, toplam üretim kapasitemizi son 13 yılda 10 kat artırarak yılda 415 bin araca çıkarttık. Fabrikamız büyürken, spordan kültüre, sanattan eğitime birçok alanda Kocaeli için yarattığımız katma değeri de büyüttük. Bundan sonra da evimiz için çalışmaya, yatırım yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Ali Koç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün, Kocaeli’ndeki Ford Trucks bayini açan Sayın Demirbaş’lara Ford Otosan ailesine hoşgeldiniz diyorum. Demirbaş ailesinin, Ford bayi teşkilatımızda ve Kocaeli’nde pek çok önemli başarıya imza atacaklarına inanıyorum. Biz yatırım yaparken, bayilerimiz de bizimle birlikte yatırım yapıyor ve bu sayede kamyon bayi ağımız da giderek güçleniyor. Yeni 4S konseptli Ford Trucks bayi yatırımları, 'Türkiye’nin Ticari Gücü' Ford Otosan’a güç katıyor. Bundan mutluluk duyuyor ve Ford Trucks işimizin geleceğine olan inancımızı güçlendiriyoruz. Bayilerimizle birlikte büyüyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz açılışımızla birlikte, Ford Trucks hizmeti veren tesis sayımız 20’ye ulaştı. 2014 yılı sonuna kadar bu sayı 25’e ulaşacak."

Ford Otosan’ın kurulduğu günden bu yana Türkiye’de otomotiv sanayinin gelişimi yolunda büyük çaba sarfettiğini ve 55 yılın getirdiği tecrübeyle bugüne kadar 180 binin üzerinde kamyon ve 550 binin üzerinde motor ürettiklerini de belirten Ali Koç, "Tüm bunların yanı sıra, Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge’ye en büyük yatırımı yapan şirketiyiz. Türk otomotiv sektörünün en büyük mühendislik merkezinin inşaatını da yıl sonuna doğru tamamlayacağımızı buradan duyurmak isterim. Ford Trucks olarak Türkiye’den dünyaya teknoloji ihracatına da başladık. Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de, 2013 Nisan ayında ağır ticari araç motorlarının üretimi için JMC firması ile motor teknolojisi lisans anlaşması imzaladık. Arkasından geçtiğimiz ay yine JMC’ye bu kez komple kamyon üretimi için lisans verdik. Böylece Ford Trucks lisansı ile ağır ticari araçlarımız Çin pazarında da satılmaya başlanacak. Çok şükür, hayallerimizin ötesinde bir başarı yakalayan şirketimiz, inşallah bundan sonra da bu başarılarını geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek."

Konuşmaların ardından bayi açılışı gerçekleşti. Açılışı yapan protokol, bir süre bayiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.