Maliye Bakanı Naci Ağbal, 15 Temmuz darbe girişiminin bazı şeyleri yeniden gösterdiğini belirterek, “Milli birlik ve beraberliğimiz her şeyin üzerinde” dedi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çorum Şeker Fabrikası’nın 2016-2017 üretim yılı sezon açılışına açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Ağbal, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.
15 Temmuz gecesi ülkenin darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Bakan Ağbal, bu darbe girişimi karşısında tüm vatandaşların siyasi parti ayrımı yapmaksızın demokrasiye, hukuk devletine sahip çıktığını vurguladı. Darbe girişimi sırasında başta kamuoyunun da yakından tanıdığı ünlü Çorumlu ünlü reklamcı Erol Olçok gibi çok sayıda insanın şehit olduğunu dile getiren Bakan Ağbal, bütün şehitlere Allah’tan rahmet diledi.
Milli birlik ve beraberliğin her şeyin üzerinde olduğunun altını çizen Bakan Ağbal, “Farklı görüşlerimiz olabilir. Meselelere farklı yaklaşıyor olabiliriz. Türkiye’nin sorunlarına ilişkin çözümlerimiz farklı olabilir. Ama hepimizi bir arada tutan ortak değerlerimiz var. Bayrağımız var. Devletimiz var. Milletimiz ve demokrasimiz var. 15 Temmuz gecesi biz şunu gördük. Meydanlarda, sokaklarda bir araya geldiğimizde kimse kimsenin ne başörtüsüne ne siyasi görüşüne baktı. O gece Çanakkale ruhu yeniden dirildi. Milli birlik volkan gibi yeniden fışkırdı. Bu millet hiçbir zaman Çanakkale ruhunu, Kurtuluş Savaşı ruhunu hiçbir zaman kaybetmiyor. Bu dünyaya yedi düvele ders olsun. Türk milletini yıkmak isteyenler bir kez daha gördü ki bu millet ne içerden ne dışarıdan yıkılabilir. Biz de bu bilinç olduğu sürece Rabbim bu milleti çok daha ileriye taşıyacaktır" ifadelerini kullandı.
“Yenikapı ruhunu kaybetmeyeceğiz”
Ağbal, "15 Temmuz sonrası özellikle siyaset alanında ortaya çıkan uzlaşma kültürü takdire yaşayan. Hep beraber buna Yenikapı ruhu diyoruz. Hangi siyasi düşünceden olursak olalım Türkiye’nin ortak değerleri etrafında birleştik kenetlendik. Yenikapı ruhunu inşallah hiçbir şekilde kaybetmeyeceğiz. Çok daha güçlü bir şekilde Türkiye’nin yarınları için kullanacağız. 2023 vizyonu sadece AK Parti’nin vizyonudur denilemez. Çünkü 2023 Türkiye’nin 100. kuruluş yıl dönümüdür. Buda bir devlet politikasıdır. 2023 vizyonu daha büyük bir Türkiye, ekonomisi güçlü bir Türkiye, demokrasisi daha güçlü bir Türkiye’yi içeriyor. Bu yolda da inşallah hükümet olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.
Bakan Ağbal’ın konuşmasının ardından fabrikaya ilk ürünü getiren 8 pancar üreticisine protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sezon açılışı gerçekleştirildi.