Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat portakalını tanıtmak için 'Tadımız Başka' ismi ile Cumhuriyet Meydanı'nda 2 ton portakal suyu ikramı yaptıklarını belirtti.

Boztaş, "Portakal tanıtımımızı, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimize okullarda portakal suyu ikramıyla başlatacağız. Öğrencilerimizin sabah kahvaltılarında en az bir bardak portakal suyu içmesini sağlayacağız. Toplumda portakal suyu içmeyi 7'den 77'ye yaygınlaştırmak istiyoruz. Manavgat portakalının tadını herkesin bilmesini istiyoruz. Tadımızın farklı olduğunu herkesin bilmesi için tanıtımlara devam edeceğiz." diye konuştu.

Manavgat portakalının damak tadı, suyu, kabuk yapısının diğer yörelere göre farklı olduğunu belirten Boztaş, yaptıkları tanıtımlarla portakalı marka haline getirmek istediklerini ifade etti. 2013 yılında ülke genelinde 3 milyon 700 bin ton portakal üretiminin gerçekleştiğini belirten Boztaş, 620 bin tonla yüzde 17'sinin Antalya'da yetiştirildiğini kaydetti. İlçede geçen yıl 27 bin ton portakal üretiminin gerçekleştiğini ve bunun da ülke genelinde üretilen portakalın yüzde 8'ine tekabül ettiğini belirten Boztaş, bu senenin rekoltesinin 40 bin tonun üzerinde olduğunu dile getirdi.