Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev küresel ekonomide koruyucu yaklaşım trendinin ortaya çıktığını, Rusya’nın da bu yeni yapıya uyum sağlaması gerektiğini söyledi.

Ekonomi kurmaylarının katıldığı konferansta konuşan Medvedev, “Bizler üreticilerimizi, mallarımızı, şirketlerimizi etkileyen güçlü bir koruma ile karşı karşıyayız. Bu trendin gerilemesini beklemiyorum…” uyarısında bulundu. Rusya Başbakanına göre ülkenin bu gidişata kaşı tedbir alması gerekiyor.

Rusya hükümetinin de Rus şirketlerin çıkarlarını koruması gerektiğini kaydeden Medvedev, “Bizim de karşılıklı olarak tedbir almamız gerekiyor. Bizim kaybımızı üzerinden birilerinin kendi ekonomilerini desteklemelerine izin vermeyiz.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna ve Moldova’nın AB ile imzaladığı işbirliği anlaşmalarını hatırlatan Medvedev, kararların dikkatli bir şekilde incelenmesini, sağlık ve diğer kurallar açısından gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Rusya, Moldova ve Ukrayna’da ithal edilen bazı ürünlere sağlık gerekçesi ile yasal getirdi.

Avrupa Birliği şirketlerinin Rusya ile işbirliğini devam ettireceğini ve AB’nin de Rusya’nın birinci ticari partneri olarak kalacağını vurgulayan Rusya Başbakanı, Asya-Pasifik bölgesi ile işbirliğini geliştirmenin Rusya’nın öncelikleri arasında olduğunu kaydetti.