Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, uğradığı bir süper markette meyve reyonunda Türkiye’den getirilen üzümleri görünce şaşırdı.

Rusya’nın güney bölgesi Krasnodarsk’ın Korenovsk kentinde bir süper markete giren Medvedev, Bölge Valisi Aleksandr Tkaçev’in eşliğinde ürünlerin fiyat ve kalitesini denetledi.

Meyve ve sebze reyonuna yaklaşan Rusya Başbakanı Türk üzümlerini görünce yanındaki görevlilere, “Burda 'Türkiye üretimli' yazıyor.” diye etiketi gösterdi. Görevliler, “Nerde?” diye sorunca Medvedev, “İşte burda yazıyor. Türkiye’den olması kötü bir şey değil. Ama bizim yerli malı olması daha iyi olurdu.” tavsiyesinde bulundu.

Daha sonra Başbakan basın sözcüsü Natalya Timakova Başbakan Medvedev’in denetleme amacıyla ülke genelinde market ve mağazalara sürekli ani ziyaretler yapacağı hususunda uyarıda bulundu.

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerden gıda alımını durduran Rusya, yerli üretimi teşvik ediyor. Türkiye ve Latin Amerika ülkeleri ise AB’den boşalan pazarda yer alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.