Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) mesleki standartları yükseltmek maksadıyla 2014 yılında Bursa’ya kazandırdığı Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzaladı.
Türkiye’nin en büyük sınav ve belgelendirme kuruluşu MESYEB ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz, Bursa’da 17 halk eğitim, 11 mesleki eğitim merkezi, 1 olgunlaşma enstitüsü ve 88 mesleki ve teknik Anadolu lisesinin bulunduğunu söyledi. Yapılan iş birliğinin mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme süreçlerinin daha hızlı ilerlemesine büyük katkı sağladığını kaydeden Ekrem Koz, “BTSO MESYEB, akredite olmuş önemli kuruluşlarımızdan birisidir. MESYEB ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün imkânlarımızı birleştirmek suretiyle mesleki eğitimin niteliğini artırmayı hedefliyoruz. Protokol ile MESYEB’in yapacağı mesleki yeterlilik sınavlarında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı mesleki ve teknik kurum/okullarında görev yapan atölye ve meslek dersleri öğretmenlerinin imtihanlarda görevlendirilmesi, okulların mesleki eğitim uygulama alanlarının kullanılması ve geliştirilmesi konusunda iş birliği yapılacak. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, Türk Akreditasyon Kurumu’nun (TÜRKAK) TS EN ISO 17024 Personel Belgelendirme Standardı’na göre akredite olan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) yetkilendirme denetimlerini başarıyla tamamlayan merkezin 64 meslekte sınav ve belgelendirme hizmeti sunduğunu kaydetti. ramazan Karakök, alanında Türkiye’nin en büyüğü olan merkezin iş dünyasına yerel ve küresel ekonomide rekabet gücüne büyük katkı sağladığını söyledi.