Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla'da, 250 bin yatak kapasitesi bulunan tesislerde Ramazan Bayramı için doluluk oranı yüzde 100'lere ulaştı. Kentte bulunan iki uluslararası havalimanı ve dokuz hudut kapısıyla Haziran ayı itibariyle 1 milyon 88 bin 300 yabancı turist girişi yaptı. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle her yıl yaklaşık üç milyon yabancı turist ağırlayan Muğla’da, yılın ilk altı ayında geçen yıla göre turist sayısında yüzde 4 artış gerçekleşti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Haziran ayı itibarıyla 1 milyon 100 bine yakın yabancı turistin Muğla'ya giriş yaptığını belirterek, geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında yüzde 4 artış yaşandığını kaydetti.

Ramazan ayında yerli turistin Muğla'yı tercih ettiğini anlatan Çelik; özellikle Fethiye, Datça, Marmaris, Ula’daki otel ve sahillerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştığına dikkat çekti: "Ramazan Bayramı ve sonrasında otellerdeki doluluk devam edecek. Ağustos ve Eylül aylarında otellerde ciddi bir yoğunluk yaşanacak. Kentte en çok İngiltere, Hollanda, Rusya, Fransa ve Almanya'dan misafirlerimiz geliyor. İlimizi her yıl 3,5 milyona yakın yabancı turist ziyaret ediyor. Özellikle kıyı uzunluğu, çok sayıda koya sahip olması, ulaşımın kolaylığı gibi nedenler Muğla'yı cazip kılan etkenlerin başında geliyor. Buna; hizmet kalitesi ve kültür turlarını da eklersek, tatilcilerin aradığı tüm özellikleri bünyesinde barındırdığını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Muğla'nın, her yıl yerli ve yabancı birçok yatı ağırladığını dile getiren Veli Çelik, "Muğla, yeşil ile mavinin en güzel buluştuğu yerleri bünyesinde barındırıyor. Bölgemizdeki kıyılarımızın ve koylarımızın uzunluğu mavi tur tutkunlarını Muğla'ya çekiyor. Bakanlık belgeli 23, belediye belgeli 6 olmak üzere 29 marinamız var. Bunların kapasitesi 6 binlerde. Bu sayıyı 15 bine çıkardığımızda 5 milyon turisti yakalayacağımıza inanıyorum. Mavi tur ve yat turizminin bölge açısından çok önemli bir gelir kaynağı. Bölgede tatil yapan turistlerin genelde Gökova Körfezi, İngiliz Limanı, Göcek, Marmaris, Fethiye, Ölüdeniz, Kızılada, Datça ve Hisarönü koylarında mavi yolculuğa çıkıyor. Yat turizminin de yüksek gelir grubuna hitap ediyor. Marinalardaki doluluğun yüzde 95'lerde olduğunu düşünürsek, bölgemizin bu turizm türünden önemli pay aldığını görürüz." şeklinde konuştu.