CEO Club çatısı altında düzenlenen ‘Bankacılar Zirvesi’ sektörün lider isimlerini bir araya getirdi. Zirvede konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, Nesnelerin İnterneti Teknolojisi bankacılık için birçok fırsat barındırıyor” dedi.

Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen CEO Club ‘Bankacılar Zirvesi’nde konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, bankacılık sektörünün dijitalleşmeye önderlik eden sektörlerin başında yer aldığını belirtti.

Nesnelerin İnterneti Teknolojisinin bankacılık için birçok fırsatı barındırdığını söyleyen Şahin,“Nesnelerin interneti teknolojisi bankacılık için birçok yenilik barındıyor. Biyometrik ve konumsal çözümler ile daha önce bankacılık bilgisi olmayan müşterilere kredi verilmesi, gayrimenkul alanında güvenlik, çevre düzeni, verimlilik verileri ile değerleme ve risk yönetimi yapılması, sigortacılık alanında kişilerin yaşam biçimi bilgilerine göre gerçek zamanlı ürünler sunulması, mobil ve giyilebilir teknolojilerle ödeme yapılması bu yeniliklere birkaç örnek. Bunların hepsi büyüme ve müşteriye verilen hizmette değişiklikler getirirken şirketin maliyetlerini yönetmek için de çok önemli bir gündem bizi bekliyor. İş yapış şekillerinde değişim ile sağlanan tasarruf ve otomatizasyon imkanları, enerji veri yönetimi çözümleri ile sağlanan tüketim azaltma, tamamen kağıtsız iş akışları yeni nesil mailyet yönetimine iyi örnekler. Vodafone olarak 25 yıllık tecrübeyle, 50’yi aşkın ülkede 55 milyondan fazla “Nesne’ye” hayat veriyoruz. Türkiye’de de ilk kez Nesnelerin İnterneti Platformu’nu hayata geçirdik. Platform sayesinde, her sektörde bağlantılı servisler herhangi bir altyapı yatırımına ihtiyaç duyulmaksızın hızla geliştirilebiliyor. Geliştirilen M2M (Makinalar Arası Iletisim) servisleri, Vodafone Türkiye Bulut Teknolojileri Üssü’nde güvenli bir şekilde saklanabiliyor. Global deneyimimizle, bankacılık sektörünün gelişen dijital ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmaya devam edeceğiz” dedi.