Ordu’da son dönemde kamulaştırma çalışmaları hızlanan Altınordu ve Fatsa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmaları tam gaz sürerken, her iki OSB’nin faaliyete geçmesiyle 12 bin kişinin istihdam edileceği belirtildi.

AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, ortak yaptıkları açıklamada Altınordu ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 74 adet sanayi parseli üzerinde faaliyet gösteren 62 firmada 3 bin kişi istihdam edilirken yeni kurulacak 2. OSB’de ise 6 bin kişinin istihdam edileceğini belirttiler. AK Parti Milletvekilleri, “Halen kamulaştırma çalışmaları yürütülen Ordu 2. OSB sahası için Çatalkaya-Karaağaç mevkisindeki 95 hektarlık arazi için yer seçimi kesinleştirilmiş ve 2017 yılı yatırım programına alınmış olup, kamulaştırma çalışmaları yapılmaktadır. Kamulaştırma çalışmaları için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 5 milyon lira gönderilmiştir. Yatırımın gerçekleşmesi sonrası 70 sanayi parseli üretilmesi ve bu sanayi parsellerinde 6 bin kişiye istihdam sağlanacağı tahmin edilmektedir” açıklamasında bulundular.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde ise 30 adet sanayi parselindeki 29 firmada 3 bin 85 kişinin istihdam edildiğini belirten milletvekilleri Çanak ve Gündoğdu, buradaki Organize Sanayi Bölgesinin yüzde 100 doluluk oranına ulaşması sebebi ile mevcut OSB’nin bitişiğinde bulunan 935 dönüm arazi için yer seçimi çalışmalarının tamamlandığını kaydettiler. Bu yatırımın 2017 yatırım programına girdiğini vurgulayan Milletvekilleri, “Fatsa OSB için kamulaştırma amacıyla 88 milyon lira ödenek gönderilmiştir. Yatırımın gerçekleşmesi sonrası 60 adet sanayi parseli üretilmesi ve yaklaşık 6 bin kişiye istihdam sağlanacağı tahmin edilmektedir” dediler.

Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, her iki OSB’ye yatırım yapacak olan işletmelere büyük kolaylıklar sağlanacağını da vurgulayarak, “İşletmeler gelir vergisi, SGK payı, stopaj ve KOSGEB nezdinde daha avantajlı bir konumda olacaklar. Bu da Ordu’yu dışarıdan gelecek yatırımcılar için cazip kılacaktır” açıklamasında bulundular.