Gaziantep merkezli kurulan Pak İletişim İşçileri Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu geniş bir katılımla yapıldı. Sendika üyeleri Bilal Öztürk’ü genel başkan olarak seçti.

Genel başkan olarak yeni görevine başlayan Bilal Öztürk, yaptığı konuşmada, sendikacılıkta artık icraat zamanı olduğunu, fikirden aksiyona bir hizmet anlayışı içerisinde olacaklarını belirtti. Sözlerine, iletişim işçilerinin sorunları üzerinden devam eden Öztürk, iletişim sektöründe çalışanların haklarını savunarak, sektördeki önemli problemlere somut çözüm önerisi sunacaklarını söyledi.

Klasik sendikacılık anlayışından uzak kalacaklarını belirten Öztürk, “Sendikacılık denilince akla gelen klasik algıları yıkmaya çalışacağız. Biz herhangi bir siyasi partiye entegre olmadan, tamamen işçi hakları konusunda somut adımlar atan bir anlayış ortaya koyacağız. Amacımız, iletişim işçilerinin özlük haklarından ücretlerine, çalışma saatlerinden diğer tüm konulara özel olarak eğilecek ve iletişim işçilerinin huzurlu olmalarını temin edeceğiz.” diye konuştu.

"AKSİYON İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONUNA BAĞLANACAĞIZ"

Pak İletişim İşçileri Sendikası olarak, yönetimle karar alacaklarını ve merkezi Ankara’da olan Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlanacaklarını da belirten Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Sendikamızın, bulunduğu noktaya gelmesinde ciddi gayretler gösteren kurucu arkadaşlarıma ve genel kurulumuza sahip çıkan siz sendikamızın üyelerine ve davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran bütün dostlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”