Nahit Kiler, “2017 yılı sıkıntılı geçti ancak 2018 yılının daha iyi olacağını düşünüyoruz. Geçen yıl yabancı yatırımcılara sağlanan vatandaşlık hakkı ve KDV muafiyeti inşaat sektörünün büyümesinde önemli bir itici güç oldu. Konut arzı talebin üzerinde gidiyor. İhtiyaçtan fazla şekilde üretildikleri için stokta kalıyor. Bu da büyük handikap. 3000-4000 TL/ metrekare aralığında konut üretimi yapılabilse konut satışları artacak çünkü bu kitle ev almayı bekliyor. 2018 yılı, politik ve ekonomik istikrar devam ettiği sürece iyi olacak. Bu yılın 2017 yılından daha iyi bir yıl olacağını bekliyoruz. Devlet sektörü geliştirmek için elinden geleni yapıyor.” açıklamasını yaptı.

DEPREMDEN DOLAYI YENİ KONUT TALEBİ YÜKSEK

Türkiye’nin geçen yıl konut satışında Avrupa birincisi olarak seneyi kapattığını dile getiren Nahit Kiler, bu durumun geleceğe umutla bakılmasına neden olduğunu söyledi. Kiler, “Ülkede genç nüfusumuz var. Depremden dolayı yeni konut alma talebi yüksek. Bu nedenle sektörün önü açık. Biz sektöre ilk olarak Referans Bakırköy projemiz ile başladık. Referans Kartal Kordon, Referans Tower, Referans Güneşli, Referans Başakşehir Vadi, Referans Bahçeşehir adıyla 5 büyük projemiz bulunuyor. Kartal ve Beylikdüzü’nde başlayacağımız iki proje daha var. Yeni projelerimizde ön talep toplamaya başladık. Hedefimiz konut sektöründe, marka algımızla, kalite, güven ve hizmet anlayışımızla ilk 5’e girmek.” diye konuştu.

2018 yılında başlayacak olan Beylikdüzü ve Kartal’daki 2 proje ile 2.7 milyar liralık yatırım değerine ulaşacaklarını belirten Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, “Kiler GYO olarak yıl sonu 313 milyon TL kar açıkladık. Sektörde güçlü olduğumuzu gösterdik. 500 milyon TL’de satış hasılatı elde ettik.” açıklamasını yaptı. Nahit Kiler, proje yapmak için yeni arayışlara devam ettiklerini ifade etti. Kiler, “Kanal İstanbul, 3. Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi büyük ölçekli devlet yatırımlarının yakın çevresinde nitelikli gayrimenkul projeleri geliştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca İstanbul dışı yatırım fırsatları ile de yakından ilgileniyoruz.” dedi.

Yüzde 20 indirim 84 ay vade farksız satın alma imkanı

Kiler GYO olarak konut sahibi olmak isteyenlere kolaylık sağladıklarını belirten Nahit Kiler, “Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu ve Referans Bahçeşehir projelerimizde seçili dairelerde petşin ödemelerde yüzde 25 indirim veya 84 ay vade farksız daire satın alma imkânı sunuyoruz. Referans Güneşli projemizde peşin alımlarda yüzde 20 indirim veya 84 ay vade farksız ödeme avantajı sağlıyoruz. Referans Başakşehir Vadi projemiz de sadece yüzde 5 peşinatla 40 aya kadar vade farksız ödeme ile konut sahibi olmak mümkün” dedi.

Kaynak: Diriliş Postası (Hatice Koçak)