Bursa Karacabey’de faaliyetini sürdüren ROTA, ağır şartlarda çalışan araçların direksiyon ve süspansiyon parçalarını gerçek yol dataları ile test edebilen ‘ömür test cihazını’ TÜBİTAK desteği ile hayata geçirdi.

Yaklaşık 1 milyon liralık bütçesiyle ROTA’nın en önemli Ar-Ge yatırımı olan ömür ve yorulma testlerinin gerçekleştirileceği 3 eksenli servo hidrolik test sistemi, TÜBİTAK Ar-Ge desteğiyle hayata geçirildi. 2014 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçen test sisteminin tasarımı, üretimi ve yazılımı tamamen Türkiye’de gerçekleştirildi.

Faaliyete geçen ömür test cihazı, özel parkur üzerinde araçlar üzerinden kaydedilmiş gerçek yol datalarını, teste tabi tutulacak (v) kolu ve bugi kolu gibi süspansiyon parçaları ile rot, komple rot, rot kolu gibi direksiyon sistemine ait emniyet parçalarına uygulanabiliyor. ROTA, bu çalışmasıyla OEM firmalarının talep ettiği validasyon olarak bilinen ürün onay süreci işlemleri için sağlıklı bir altyapıya kavuştu.

Bu sistemle ömür, aşınma ve yorulma testleri gerçeğine uygun şartlarda yapılabiliyor. ROTA, ayrıca kalite laboratuvarını 3D CMM, 7 axes laser scanner, basma-çekme testi, brinell, rockwell ve micro vickers sertlik ölçüm, kesme, bakalit alma, malzeme parlatma ve spektrometre ekipmanları ile destekledi. Yapılan yatırımlarla ROTA, kaliteli üretimi kronik sorunlara ürettiği patentli çözümlerle birleştirdi.

İmal ettiği ürünlerin kalitesini gerçek şartları ile kendi bünyesinde denetleyebilen ROTA, yüksek ürün standartları ile ürettiği ürünleri 5 kıtadaki 100 ülkeye ihraç ediyor.