Rusya'da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB), Moskova’da eğitim alan Türk öğrencilere ikili bilimsel ve ekonomi ilişkilerin geliştirilmesi açısından tavsiyelerde bulundu.

RTİB Yönetim Kurulu üyeleri, Moskova Devlet Üniversitesi’nde (MGU) Rus dili eğitimi alan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası Girişimcilik bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen görüşmeye RTİB Başkanı Naki Karaaslan, RTİB Yönetim Kurulu üyesi Sabahhatin Yavuz, RTİB Genel Sekreteri Vladimir Solotsinski ve diğer üye iş adamları katıldı.

Görüşmede konuşan Karaaslan, ikili ilişkilerin geliştirilmesinde bilimin de önemli faktör olduğuna işaret etti. RTİB Başkanı, “Türkiye’nin şansı Rusya ile komşu olması. Rusya büyük ülke ve iş dünyası açısından geleceği parlak piyasa. Sizler önemli bölümde eğitim alıyorsunuz. Dolayısıyla ekonomi ilişkilerin geliştirilmesinde sizin de önemli katkı payınız olmalı. Fırsatları iyi değerlendirerek gelecekte faydalı işler yapmalısınız. Sizlere büyük görevler düşüyor.” dedi.

RTİB Yönetim Kurulu üyesi Yavuz da, “Biz iş adamları Rusya’ya 20 yıl önce geldik. Bugünlere, zor koşullarda alnımızın teriyle geldik. Son 20 yılda Türk-Rus ekonomi ticari ilişkilerinin gelişmesinde Rusya’da iş yapan insanlarımızın büyük emeği var. Ama sizler bugün daha farklı konumdasınız. Uluslararası Girişimcilik Bölümü, ekonomi ticari ilişkilerinin eğitimini veriyor. Siz mezun olduktan sonra bizim son 20 yılda yaptığımız çalışmaları daha geniş boyuta taşımanız, geliştirmeniz lazım. Büyük fırsatlarınız var. İkili ilişkilerin gelişmesi artık size emanet.” şeklinde konuştu.

Görüşmede RTİB Yönetim Kurulu üyeleri, Türk öğrencilerin çeşitli sorularını yanıtladı.