Forbes dergisinin Rusça versiyonun hazırladığı rapora göre Özbek asıllı iş adamı Alişar Usmanov bu yıl üçüncü kez Rusya’nın en zengin iş adamı oldu.

Demir ve çelik devi Metalloinvest, cep telefonu operatörü Megafon, internet firması Mail.ru’nun sahibi ve sosyal medya Facebook’da ortaklığı bulunan Usmanov servetine bu yıl 1 milyar dolar daha katarak 18,6 milyar dolara ulaştı.

Alfa Group’un sahibi Mihail Fridman da 1,1 milyar dolar servetini artırarak 17,6 milyar dolara yükseltti ve Rusya’nın ikinci zengini oldu.

Petrol ve iletişim alanında faaliyet gösteren Renova Group’un sahibi Viktor Vekselberg 17,2 milyar dolarla üçüncü oldu. Velselberg’in geçen yıl servetini 2,1 milyar dolar artırması dikkat çekti.

Demir çelik devi Novolipetsk’in ortağı Vladimir Lisin 2,5 milyar dolar artırdığı mal varlığını 16,6 milyar dolara yükseltti ve Rusya’nın dördüncü zengini oldu.

Petrol ve doğalgaz devi Leonid Mihelson’un 15,6 milyar dolarla listeye girerken, Lukoil’in önemli ortağı Vagit Alekperov 13,6 milyar dolarla Rusya’nın yedinci zengini.

Rusya’nın en büyük nikel üreticisi Norilsk Nickel’in büyük ortağı Vladimir Potanin geçen yıl 1,7 milyar dolar zarar etti ve 12,6 milyar dolarla sekizinci oldu.

EuroChem’in sahibi Andrey Melniçenko 3 milyar dolar zarar ederek servetini 11,3 milyar dolara düşürdü.

Cep telefonu operatörü VimpelCom, X5 market zinciri ve Alfa Bank’ın sahibi German Han da 800 milyon dolar servetini artırarak 11,3 milyar dolara ulaştı ve Rusya’nın 10. zengini oldu.

2009’da listede ilk sırada olan Mihail Prohorov ve Rusya’nın en zenginleri arasında olan Roman Abromoviç bu yıl ilk 10’a giremedi.