Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’nin İnsani Gelişme Endeksi’nde iki senedir 187 ülke arasında 69. sırada olduğuna işaret etti ve “Demek ki ortalama yüzde 4 ekonomik büyüme toplumsal gelişmeye aktarılamıyor.” dedi.


Sabancı, Sabancı Vakfı’nın Toplumsal Gelişme Hibe Programı’ndan (TGHP) yararlandırdığı sivil toplum örgütlerinin bir araya geldiği toplantıda siyasi ve sosyal konulara da temas etti. Avrupa Komisyonu’nun Türkiye 2014 İlerleme Raporu’nda sivil toplum vurgusuna değinen Sabancı, “Her kademede, sivil toplum ile devlet arasında danışma ve görüşmenin sistemli, yapısal ve kalıcı bir zemine oturtulması gerektiği vurgulanıyor. Bu noktada hepimizin sorumluluğu var. Sonuçları değiştirmek bizim elimizde.” ifadelerini kullandı.

Sabancı Center’da yapılan toplantıya 2013’te hibe alma hakkı elde eden ve 2014’te faaliyetlerini tamamlayan 9 sivil toplum örgütü katıldı. Bu örgütler, yeni öykülere ilham vermek için Türkiye’nin dört bir yanında hayata geçirdikleri kadın, genç ve engelli projelerinin öykülerini anlattı.

Sabancı Vakfı, TGHP kapsamında 8 senede 107 projeye hibe verdi. Vakıf, 2014’te 27 projeye 2 milyon lira dağıttı.