SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Capital’in, “Türkiye’nin En Güçlü 30 İş İnsanı” araştırmasında, iş dünyasının en güçlü liderleri arasında yerini aldı.
Capital’de yer alan haberde, bu yıl 12’ncisi hazırlanan araştırmanın, CEO ve CMO Club üyelerinin oylarıyla gerçekleştirildiği belirtilerek, SANKO Holding’in,15 bin çalışanla 2 milyar dolar ciro ve 500 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiği kaydedildi. SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun, Türkiye’nin En Güçlü 30 İş İnsanı arasında yer alması, “Anadolu sermayesinin güçlü isimleri arasında yer alıyor. 15 bin kişiye istihdam sağlayan grubun onursal başkanı. Hayırsever işadamı. 65 yaşında aktif yönetimden çekildi ve başkanlığı kardeşi Zeki Konukoğlu’na bıraktı. Ancak halen fikrine en çok danışılan isimler arasında” sözleri ile açıklandı.
SANKO ailesi vurgusu
Capital’in, “Türkiye’nin En Güçlü 30 İş İnsanı” araştırmasına değinen SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, babası Sani Konukoğlu’nun vefatı sonrasında kardeşleri ile el ele, omuz omuza verip kenetlenerek bugünkü düzeye geldiklerini söyledi. SANKO Holding’te dördüncü ve beşinci kuşağın işbaşında olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, “Bugünkü başarımda ve başarımızda, SANKO Holding yönetiminin yanı sıra, SANKO Ailesi’nin ayrılmaz parçası olan çalışanlarımızın da büyük payı var” dedi. İşletmede çıraklıktan yönetim kurulu başkanlığına kadar her kademede çok çalıştığını anımsatan Konukoğlu, “Ancak, başarımda ve şahsıma tevdi edilen her ödülde, büyük SANKO Ailesi’nin tamamının katkısı var. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Listede kimler var?
Listede, Ömer Koç, Murat Ülker, Güler Sabancı, Ferit Şahenk, Hüsnü Özyeğin, Bülent Eczacıbaşı, Ahmet Zorlu, Rahmi Koç, Erol Sabancı, Tuncay Özilhan, Suzan Sabancı Dinçer, RifatHisarcıklıoğlu, Mehmet Emin Karamehmet, Adnan Bali, Murat Çetinkaya, Erman Ilıcak, Cem Boyner, Ahmet Kocabıyık, Nihat Özdemir, Ali Sabancı, Levent Çakıroğlu, Hamdi Akın, Cansen Başaran Symes, Mehmet Büyükekşi, Begüm Doğan Faralyalı, Zafer Kurtul, Aziz Torun, Fuat Tosyalı ve Zeynep Bodur Okyay da bulunuyor.