Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı (Kent EXPO), İzmir'de 16-19 Ekim 2014 arasında ikinci kez düzenleniyor. Ege Belediyeler Birliği meclis toplantısı da aynı gün olacak. Üye belediye başkanları, fuarın açılış törenine ve Kentsel Dönüşüm Sempozyumu’na katılacak.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş. (İZFAŞ) tarafından düzenlenen fuarda şehircilik teknolojileri sektöründeki yenilikler, son uygulamalar ve beklentilere en uygun çözümler sunulacak. Fuarı, Türkiye’den ve dünyadan birçok şehrin belediye başkanı ile belediyelerin üst düzey yöneticilerinin ziyaret etmesi bekleniyor. Bu yıl da yerli ve yabancı sektör temsilcileri ile yerel yönetimleri biraraya getirecek. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 No’lu Hol’deki fuar, profesyonel ve son tüketiciye yönelik.

TEMA: KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YENİLENME

Şehir dönüşümü konusu, Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nda gündeme gelecek. İzmir’in, pek çok şehrin ve şehirlinin gündeminde olan dönüşümden yola çıkılarak temanın "Kentsel Dönüşüm ve Yenilenme" olarak belirlendiği fuar, şehir ihtiyaçları konusunda hayatı kolaylaştıracak, geliştirecek, çağdaşlaştıracak yeni ürün ve hizmetlerin sunulması, tanıtılması, bunların yerel yönetimlerle birlikte hayata geçirilmesi konusunda bir platform olacak. Fuarın ziyaret saatleri ise 10.00 ile 19.00 arasında.