Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın "Organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi" çerçevesinde Siverek ilçesinde ’organik köy projesi’ hayata geçiriliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Organik Tarım Daire Başkanı Sebahat Güllüoğlu, kırsal mahalle muhtarlarıyla Siverek Kaymakamlığında yapılan toplantıda projesi hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında ilk etapta örnek bir köy seçileceği ve organik köy seçilecek dekara devlet desteği fazla verilecek üreticinin ürün kaybının karşılanacağı ve üretici için pazar oluşturulacağı belirtildi. Organik tarımın önemine vurgu yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veysel Kılıç, "Organik tarım yapmak çok önemli ve şuan için pazarlama konusunda da Bakanlığımız devreye girecek. Organik köy projesi tahılgiller, sebze, çeltik ve hayvansal ürünler üzerine yapılacak olan projemiz için pilot köy seçilecek. Üretimde başarılı olunması durumunda kooperatifleşmeye gidilecek ve paketleme tesisi kurulacak. Üreticilerimiz ürettiği ürünü tüketicinin sofrasına direk sunmuş olacak. Bu sayede tüketiciler hem kimyasal kalıntı olmayan ürünleri tüketecek, hem de üretici ürettiği ürünleri direk pazarlayarak daha yüksek kazanç elde etmiş olacak" dedi. Proje detaylarının görüşüldüğü ve örnek organik köy belirleme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Toplantıya Organik Tarım Daire Başkanı Sebahat Güllüoğlu’nun yanı sıra Bitkisel Üretim Şube Müdürü Sait Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veysel Kılıç ve kırsal mahalle muhtarları katıldı.