Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi, İstanbul Başkonsolosu ile İzmir, Manavgat, Tekirdağ, Mersin, Kuşadası ve Kocaeli fahri konsolosları, Bursa ile Slovakya arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi maksadıyla Bursa’ya çıkarma yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ihracatının yüzde 80’ini AB ülkelerine yapan Bursa ile AB üyesi Slovakya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini çok önemsediklerini söyledi.

Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Anna Tunenicova, İstanbul Başkonsolosu Josef Sestak ile İzmir, Manavgat, Tekirdağ, Mersin, Kuşadası ve Kocaeli fahri konsolosları, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya geldi. Slovakya Bursa Fahri Konsolosu Hüseyin Özdilek’in Slovak heyeti için verdiği akşam yemeğine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı. Slovakya ile Bursa arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi maksadıyla yapılabilecek çalışmaların ele alındığı yemekte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ekonomik ve kültürel alanda işbirliğinin geliştirilmesinin iki ülke arasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bütün zamanların güzel şehri Bursa’nın İstanbul’dan sonra en çok üreten, ihraç eden ve kültürel birikime sahip ikinci büyük şehir olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Bu nedenle de Türkiye’nin en hızlı büyüyen merkezlerinden biri. Her ne kadar AB’de değilsek de üretimlerimizle AB’ye çalışıyoruz, ihracatımızın yüzde 80’ini AB ülkelerine yapıyoruz. Bu yüzden işbirliğinin her alanda artması önemli. Slovakya ile yüzyıllardır olan köklü bağlarımız var. Yakınlaşmamız, birlikte olmamız, bir araya sıkça gelmemizi bizler de önemsiyoruz. Avrupa’nın içinde olan Slovakya ile Bursa’nın her alanda çok daha fazla işbirliklerine eğilmesi gerekli. Bu konuda değerli işadamımız Hüseyin Özdilek bizim için büyük şans” dedi.

Heyet, valilik ziyaretinin ardından Heykel’deki tarihi belediye binasında Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ’ı da ziyaret etti. Bu ziyaretin de ana gündemini Bursa ile Slovakya arasındaki iş birliği oluşturdu. Başkanvekili Karadağ, Avrupa sanayi haritasında gösterilen tek ilin Bursa olduğunu hatırlatarak, ilişkilerin geliştirilmesinin hem Slovakya hem de Bursa için önem taşıdığını vurguladı.

Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Anna Tunenicova, 1 milyon araçla kişi başına en yüksek araç üretiminin Slovakya’da olduğunu hatırlatarak, ekonomik ilişkilerin yanında sosyal ve kültürel iş birliklerinin geliştirilmesi için de bütün fırsatları değerlendirdiklerini kaydetti.