Ankara Ticaret Odasının (ATO) 13-14-15 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceği 3. Ankara Marka Festivali hazırlık çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Borsası (ATB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), ASİAD, Akyurt SİAD, TÜRSABORSİAD, Ankara Reklamcılar Derneği, Ankara Turist Rehberleri Odası, Ankara Halkla İlişkiler Derneği, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği, Ankara Kulübü Derneği, Teknoloji Ar-Ge Bilim ve İnovasyon Derneği ve TÜSİAV, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu başkan ve temsilcileri katıldı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, toplantıda yaptığı konuşmada markanın verimlilik ve rekabet adına çok önemli olduğunu belirtti. Geçen yıl festivale 15 bini aşkın kişinin katıldığını hatırlatan Baran, “Bu yıl rekor kıracağız, geçen yılın da üzerinde katılım bekliyoruz. Dolu dolu üç gün geçireceğiz. Amacımız üniversite öğrencilerimizin marka bilincini geliştirmek, markanın ne olduğunu anlatmak. Bu etkinliği çok önemsiyoruz. Bu yıl geçen iki yılın tecrübesiyle çok daha iyi bir marka festivali yapacağız” dedi.

“100 markamız 27 milyar dolar"

Dünyanın en önemli markalarından Google’ın değerinin 109 milyar dolar olduğunu anımsatan Baran, “Bizim 100 markamızın tamamının değeri 27 milyar dolar. Bu konuda çok yol almamız, çalışmamız, gayret etmemiz lazım. İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerin ekonomilerini markayla büyüttüklerini görüyoruz. Bu yüzden markayı çok önemsiyoruz. Marka bilincini yerleştirmemiz gerekir. Bir ürünü markayla süslediğinizde değeri, verimliği ve itibarı artıyor” diye konuştu.

“Giriş yine ücretsiz olacak”

ATO Reklam, Marka ve Pazar Geliştirme Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu da festivalde gençlere yol göstermeyi ve ilham vermeyi amaçladıklarını söyledi. Marka Festivali’ni sadece marka platformu olarak görmediklerini belirten Hacıosmanoğlu, festivali bilim, kültür, sanat ve yaşam platformu olarak konumlandırdıklarını kaydetti. Ankara Marka Festivali’nin içeriği hakkında katılımcılara bilgi veren Hacıosmanoğlu, festivale girişlerin bu yıl da ücretsiz olacağını duyurdu.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de festivale destek vereceklerini ve üyelerine katılmaları için duyuruda bulunacaklarını ifade ettiler.