Sunquest Information Systems, moleküler tanılama ve hassas tıpa yönelik laboratuvar bilgi yönetim sistemi (LIMS) ve genetik analiz yazılım seti Sunquest Mitogen ürünün genel satışa sunulduğunu duyurdu.

Sunquest Information Systems, moleküler tanılama ve hassas tıpa yönelik laboratuvar bilgi yönetim sistemi (LIMS) ve genetik analiz yazılım seti Sunquest Mitogen ürünün genel satışa sunulduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, laboratuvarlara yönelik Moleküler LIMS ve Genetik Analiz Sistemi Sunquest Mitogen’in satışa sunulduğu ifade edildi. Ürünün kapsamlı, entegre moleküler ve genetik laboratuvar çözümü, numune alma ve izleme sürecinden laboratuvar iş akışlarına, envanter ve reaktif madde yönetimine, veri oluşturma, genetik analiz ve klinik rapor oluşturma ve teslimatına kadar tüm süreçleri içeren ıslak ve kuru laboratuvar süreçlerini yönettiği açıklandı.

Firmanın, laboratuvar ortaklarının pazar talebini karşılamasını sağlayan gelişmiş teknolojilere öncelik verdiklerini söyleyen Sunquest CEO’su Matt Hawkins, ’’Tıbbi tedaviler giderek daha da hassaslaştıkça klinik görevlileri, hassas tıbbı destekleyen laboratuvarlara daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Bu da karmaşık laboratuvar süreçlerinin üstlenilmesini ve anlaşılması kolay ve klinik açısından uygulanabilir raporların kısa süre içinde ve düşük maliyetlerle teslimini gerektirmektedir. Sunquest Mitogen sayesinde tüm bu süreçler kolaylaştırılmıştır’’ şeklinde konuştu.

Hawkins sözlerine şunları ekledi: "Firmamız, birinci sınıf laboratuvarları destekleyen laboratuvar çözümleri sunmaktadır. Sunquest Mitogen, oldukça karmaşık moleküler tanılama ve genetik test süreçlerini ve analizlerini basitleştirmek ve kolaylaştırmak isteyen laboratuvarlar için yenilikçi, kapsamlı ve esnek çözüm sağlamaktadır. Yeni ürün, mevcut laboratuvar iş akışına esnek bir biçimde uyum sağlamakta ve moleküler laboratuvarda gerekli olan yeni iş akışlarının hızlı bir şekilde yapılmasına olanak tanımaktadır."

Klinik laboratuvar hizmetleri şirketi ve Sunquest müşterisi MedComp Sciencies bilimsel departman şefi Dr. Jason Walker ise şu ifadeleri dile getirdi: "Kağıt kullanılmayan, modern, canlı ve aktif bir platform talep ettik. Ancak çoğu LIMS platformlarının moleküler teste uyarlanması, olmayacak bir işi başarma çabasından başka bir şey değildi. Yeni ürün, farklı - moleküler teste yönelik olarak tasarlanmıştır. Sonuç, MedComp olarak tamamen gurur duymamızı sağlayacak şekildedir. Bu laboratuvar kalitesine ve geleceğimize yaptığımız bir yatırımdır’’.