Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, “Avrupa Birliği’nin büyüme konusunda 10 yıldır yapamadığını biz altı ayda yaptık ve 3 çeyrekte kapattık” dedi.

Türkiye Bankalar Birliği’nin, bankacılık sektöründeki gelişmeler hakkında bilgi vermek amacı ile düzenlediği geleneksel basın toplantısı İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşti.

Toplantıda bir konuşma yapan TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, bankacılık sektörünün performansına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Sektör güçlü yanını kullandı ve büyümeye destek verdi. Ekonomide ve düzenlemelerde gerek inisiyatifleri ve esneklikleri kullanacak. Esneklikleri ve yerel inisiyatifleri kullanmak güçlü ve hızlı bir toparlanmamıza da vesile oldu. Elbette olağanüstü dönemlerde biraz olağan dışı kararlar almak da gereklidir. Güçlü bir koordinasyon ve iletişim içinde olduk. İş adamlarımızla, ekonomi yönetimiyle, herkesle. Belirsizliklerin ve risklerin yüksek olduğu bir dönemde kamunun da ekonomiye dokunuşları güveni arttırdı. AB’nin büyüme konusunda için 10 yıldır yapamadığını biz altı ayda yaptık ve 3 çeyrekte kapattık. Biz sektör diridir, güçlüdür dedik ve bunun bir blöf olmadığını da göstermiş olduk. İnişten daha hızlı bir çıkış yakaladık” ifadelerini kullandı.

"Büyüme en güçlü yanımız, büyümeden asla ve kata vazgeçmemeliyiz"

Yasal limitleri sonuna kadar kullanarak elde avuçta ne varsa hepsini krediye aktardıklarını belirten başkan Aydın, cepte ne varsa hepsini krediye verdik. Bize duyulan bu güveni krediye cevirdik. Büyüme en güçlü yanımız, büyümeden asla ve kata vazgeçmemeliyiz. Büyümeyi sürdürmeliyiz. İlk altı ayda çok hızlı koştuk, şimdi biraz soluklanacağız ama asla durmayacağız. Dış dünyadaki istikrar bize olumlu yansıyacak. Mevcut küresel dengesizliklerden dolayı iniş çıkışlar olabilir, önemli olan bunları iyi yönetmemizdir. Geçmişteki duruşumuz ve becerilerimiz bundan sonrasında iyi yöneteceğimizin çok açık bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

TBB Genel sekreteri Doktor Ekrem Keskin ise, İkinci yarıyıldaki beklentilerini aktararak, “Hükümetimizin uyguladığı ekonomi politikası makro dengeleri de gözetecek şekilde büyümeyi desteklemekte ve son derece proaktif bir yaklaşım içermektedir. Bizim beklentimiz; büyümenin makul bir hızla sürdürülmeye devam edileceğidir. Bu yıl için yüzde 4 ile 5 bandında bir yerde büyümenin oturacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.