TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ın vefatına ilişkin bir taziye mesajı yayımladı. Hisarcıklıoğlu,“TOBB camiası, İbrahim Çağlar’ın vefatıyla çok değerli bir ismini kaybetti” ifadelerini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ın vefatına ilişkin bir taziye mesajı yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çağlar’ın vefatından çok derin bir üzüntü duyduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu “Camiamız çok önemli bir değerini yitirmiştir. Acımız büyük. İbrahim Çağlar kardeşimin, oda ve borsa camiasına hizmetleri ve bir işadamı olarak ekonomiye katkıları hiçbir zaman unutulmayacak” dedi.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcım ve İTO Başkanımız, değerli kardeşim İbrahim Çağlar’ın vefatını derin üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz iş dünyası çok sevilen, çok kıymetli üretken bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir. Ekonomimizin ve ticari hayatın gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş değerli dostum İbrahim Çağlar’ın genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır. Oda ve borsa camiasına verdiği hizmetlerin yanı sıra bir işadamı olarak üretime ve istihdama katkılarıyla her zaman saygıyla anılacak bir isim oldu. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve tüm iş dünyamızın başı sağ olsun.’’

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Çağlar aynı zamanda; TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyesi, TEPAV Mütevelli Heyeti üyesiydi.