4. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansına Munzur Üniversitesi ev sahipliği yapacak.

Munzur Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliği ile 4. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı 21-23 Eylül tarihleri arasında üniversitede düzenlenecek.

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, “Bölgemiz ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla, sürdürülebilir kalkınma alanında yaşanan gelişmeler, bu gelişmelere ne ölçüde uyum sağladığımız ile daha sağlıklı bir kalkınma için yapılması gerekenlerin tespiti konularında Fırat Kalkınma Ajansı’nın faaliyet gösterdiği Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde iki yılda bir bölge üniversiteleriyle dönüşümlü olarak düzenlenen Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı’nın 4’üncüsü bu yıl 21-23 Eylül 2017 tarihlerinde Munzur Üniversitesi ile işbirliğiyle ilimizde yapılacaktır.Bu yıl Tunceli ilimizde gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı için ise 600 dolayında bildiri özeti sunulmuş, yapılan değerlendirme sonucunda 224 bildiri ve 60 poster sunumu programa alınmıştır. Ayrıca alanında uzman kişilerden oluşan 10 davetli konuşmacı da konferansta sunumlarını gerçekleştirecektir” dedi.

İpek, konferansın 21 Eylül 2017 Perşembe günü saat 09.00’da Munzur Üniversitesi’nde açılış konuşmalarıyla başlayacağını ve 5 eş zamanlı oturum halinde iki tam gün boyunca devam edeceğini de ifade etti.

Kalkınma olgusunu sosyal kalkınmadan iş etiğine, doğal kaynakların yönetiminden ARGE ve inovasyon ekonomisine kadar değişen 40’tan fazla ana temada ele alan bilim adamları ve araştırmacılar ile politika yapıcı ve uygulayıcıları buluşturmayı amaçladıklarını söyleyen İpek," Fırat Kalkınma Ajansı İşbirliği ile 4. yapılacak olan konferansın gerçekleşmesinde önemli katkıları olan konferans başkanları Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop ve Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Akbulut’a katkılarından dolayı teşekkür ediyor, ilgi duyan herkesi iki gün sürecek olan kongreye davet ediyorum”diye bilgi verdi.