DW Türkçe'nin aktardığı habere göre, Türkiye politikasını sertleştiren Berlin yönetimi 2017 yılının eylül ayında Hermes kredilerine 1.5 milyar Euro'luk üst sınır getirmişti. 2016 yılında Türkiye'ye ihracat yapan Alman şirketlerine 1 milyar 102 milyon Euro'luk Hermes garantisi tanımıştı.

Federal hükümete soru önergesi veren Sol Parti Milletvekili Aleksander Neu, "Hermes kredi garantilerine üst sınır konmasının aslında yaptırım olmadığını ve koalisyon hükümetinin Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin zarar görmesini istemediğini" söyledi.
Hermes garantisi yabancı müşterisi ödeme yapamaz duruma düşen ihracatçı Alman şirketlerinin zarardan korunması amacıyla hayata geçirilmişti. Türkiye, devlet kefaletine en çok başvurulan ülkeler arasında yer alıyor.

2017 yılında Alman vatandaşlarının siyasi nedenlerle tutuklanmasına Türkiye politikasını sertleştirerek karşılık veren Alman hükümeti Hermes kredilerine limit koymak dışında, Türkiye için seyahat uyarıları çıkarmış ve Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Gümrük Birliği'ni güncelleştirme görüşmelerini bloke etmişti.