Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Kayseri Temsilciliği tarafından düzenlenen 3. Erciyes Mükemmellik Zirvesinde, Türkiye’de ilk kez bir askeri kurum kalite hareketine katıldı. Bu kapsamda 2. Anabakım Müdürlüğü ile Aspilsan Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, ‘Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ne imza attı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonunda, ‘Geleceği Tasarlamak’ ana temasıyla gerçekleştirilen 3. Erciyes Mükemmellik Zirvesi başladı. Toplantının açılış konuşmasını KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı yaptı. Türkiye’de ilk 500 firma sıralamasındaki yükselen konumundan dolayı başarılarıyla göz dolduran Kayseri’de söz konusu toplantıyı gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Buket Eminoğlu Pilavcı, Kayseri’nin ve Türkiye’nin bundan sonraki süreçte mevcut başarısını ve gelecekteki yerini nasıl konumlandıracağına odaklanması gerektiğini ifade etti. Bunun, ancak esnek rasyonel tutumlarla ve yeni iş yapma biçimlerini içselleştirerek mümkün olacağını kaydeden Buket Eminoğlu Pilavcı, “Dünyada artık çok hızlı bir dönüşüm var, hatta ürkütücü ve zorlayıcı görünen bu durum pek çok fırsatı da beraberinde getiriyor. Değişim denen bu karmaşık olguyu iyi anlamamız gerekiyor ve dönüşme becerisini de ortaya koymamız lazım. Yapay zeka ve robotik sistemler hızla insanların yerini alıyor. Mobil uygulamalara dayalı internet çağı krallığını çoktan ilan etti bile. Nanoteknoloji ve genetiğin tetiklediği değişimler, tüm süreç ve ürünlerin dönüşümünü de beraberinde getiriyor. Bütün bunlar yenilikçi bakış açısının ve hayata farklı açılardan bakabilmenin, uygulama becerisi geliştirmenin pozitif sonuçlarıdır. Yeni kavram, yaklaşım ve sistemlere hazırlıklı olmanın artık bir zorunluluk olduğunun bilincine varmalıyız. Bu doğrultuda bakış açımız, geleceğe hazırlanmak değil geleceği tasarlamak olacak” diye konuştu.

KALDER Kayseri Temsilciliği İstişare Kurulu Başkanı ve Başyazıcı Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Başyazıcıoğlu ise 3 oturumdan oluşan toplantının içeriğine dair bilgiler verdi. Toplantıda gelen olarak ‘innovesyon’ ve ‘çeviklik’ kavramları üzerinde durulacağını belirten Murat Başyazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kayserinin lojistik ve alt yapı olarak şanslı bir şehir olmadığını düşünenler olabilir. Halbuki 1926’da ilk uçak sanayii bu topraklarda kuruldu. Ve burada çalışan insanların emeğiyle sanayi kültürümüz oluştu ve organize sanayi bölgelerimiz gelişti. Neden, savunma ve otomotiv sanayi merkezlerinin biri de burada olmasın. Bu sorunun yanıtını aradığımız konferanslarımızda, emek, akıl ve bilim sayesinde inandıklarımızı ve hayal ettiklerimizi gerçeğe nasıl dönüştürebileceğimizi hep birlikte göreceğiz.”

Bazı platformlarda başarı kazanan firmaları kutlayan, ancak söz konusu başarıların artık başka mecralara taşınması gerektiğine dikkat çeken Murat Başyazıcıoğlu, “Yeni kuruluşlarımızın önce ulusal, sonra da uluslararası arenada başarı kazanarak tüm ülkede, hatta Avrupa’da örnek gösterilmesi bize yakışandır” dedi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da KALDER’in önemli bir faaliyetini Ticaret Odası çatısı altında gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından, plaket takdimi yapıldı. Daha sonra, Türkiye’de ilk kez, bir askeri kurum olarak 2. Anabakım Müdürlüğü ile Aspilsan Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, ‘Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzaladı.

‘Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ nedir?

Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından geliştirilen Mükemmellik Modeli’ni, Türkiye’de uygulayan tek kuruluş olarak, misyonu Toplam Kalite Yönetimi felsefesini yaygınlaştırmak olan KALDER’in, söz konusu modelin uygulanmasını kabul eden kurumlarla imzaladığı bir anlaşmadır. Bu anlaşmayı imzalayan kurumlar Türkiye Kalite Hareketi’ne dahil olarak, Mükemmellik Modelinin gereklerini yerine getirmeye başlar.