Karadeniz’de üreticinin gözü kulağı fındık fiyatlarında. Geçen yıllara göre emanete verilen fındık oranın bir hayli düşük olması fiyatlara yansıyarak kısa bir süre de olsa fındıkta fiyatın 15 TL’ye kadar yükselmesini sağladı.
Fiyat açısında bereketli ama rekolte açısında ise çok az bir sezon geçirdiklerini belirten FİSKOBİRLİK Başkanı Lütfi Bayraktar, üreticiye fındık fiyatını belirlemek ’sizin elinizde’ çağrısı yaptı.
Fındıkta rekolte az olduğu için dolayısıyla fındık fiyatlarının yükseleceğini vurgulayan Bayraktar, “Fındık fiyatları bu sene 15 TL’yi rahat bulur ama 15’den sonra ne olur bilemem. Bundan sonra üreticinin fındığı emanete vermeyip hemen piyasaya indirmemesine bağlı” dedi.
“Bu sene fındık fiyatı anlamında fındığı olan üreticinin mutlu olacağı bir yıl olacak” diyen Bayraktar, “FİSKOBİRLİK olarak biz günlük olan fındık fiyatlarının 20-30 hatta 50 kuruş üstünde alıyoruz. Bu sene fındık para yapar biraz daha yükselir fiyat olarak fakat bunun yoluysa fındığı emanete verip sanayiye getirmemekten geçer. Vatandaş fındığını bekletecekse evinde bekletsin ama evinde yer yoksa gelsin FİSKOBİRLİK’e versin” diye konuştu.