UŞAK (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak Koordinatörlüğünün 14. çağrı döneminde, 16 proje başvurusuna yaklaşık 16 milyon lira hibe verileceğini bildirildi.

TKDK İl Koordinatörü Cihan Karahan, destek almaya hak kazanan proje sahiplerinin katılımıyla düzenlenen imza töreninde, 14. çağrı döneminde başvurusu yapılan 16 projenin tamamının başarılı bulunduğunu belirtti.

Projelerin toplam yatırım tutarının 26 milyon lira olduğunu kaydeden Karahan, "Bu projelere verilecek hibe tutarı ise yaklaşık 16 milyon lira. Söz konusu yatırımların 2016 yılı içerisinde tamamlanması ve Uşak ekonomisine katkı sağlamasını hedefliyoruz" dedi.

Vali Ahmet Okur da yatırımların ilin tarım ve hayvancılığına önemli katkı sağlayacağına dikkati çekerek, "Uşak, girişimci ruhu yüksek insanların yaşadığı bir şehir. Sanayimiz belli noktaya gelmiş. Tarım ve hayvancılıktaki potansiyelimizi de en azından bu noktaya çekebilmeliyiz. Hayvancılığa ciddi anlamda önem vermeliyiz. TKDK'nın projeleri, bu anlamda çok önemli" diye konuştu.