Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Dünya’da ve Türkiye’de E-Ticaret” Paneli düzenlendi.

UTSO binasından yapılan panele Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, konuşmacı Kiho Lee, Ramazan Altınay, Burak Boran, e ticaret mağazaları bulunan Uşak firma temsilcileri ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Sektörün önde gelen e-ticaret platformu firmasının Lojistik ve Bölge Yönetimi Direktörü Ramazan Altınay, e-ticaretin ulusal ve uluslararası pazarlara giriş yapmak isteyen birçok girişimciye sağladığı avantajdan, e-ticaret alışveriş platformunu verilerinden ve mağaza açma sürecinden bahsetti.

Altınay’ın ardından panele aynı firmanın Gelirden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kiho Lee’nin sunumuyla devam edildi. Dünya’da e-ticaretin gidişatına değinen Lee, Türkiye’de de e-ticaretin dünyadaki ile paralel şekilde büyüdüğüne dikkat çekti. Lee, “Hiçbir zaman benim ürünüm satış yapmaz diye düşünmeyin. Dünya’nın herhangi bir yerinde sizin ürününüze ihtiyaç duyan birileri mutlaka vardır. Önemli olan onlara doğru ve güvenilir kanallarla ulaşmaktır. Alışveriş platformlarında ürünlerinizi satarken eş zamanlı olarak sosyal medya kanallarını da kullanmayı ihmal etmeyin, ürünlerinizi bütün kanallarda aktif olarak tanıtın. Kendinizi sadece Türkiye’de ki online mağazalara odaklamayın” dedi. Lee konuşmasında ayrıca, e-ticaret aracılığıyla iş genişletme sürecine değinirken, müşteri geri bildirimleri ve istatistikleri değerlendirmenin öneminden bahsetti.

Panelin son bölümünde e-ticaret alışveriş platformunda yer alan firma temsilcileri kendi tecrübelerinden bahsederken, firma yetkililerinin katılımcıların sorularını cevaplaması ile son buldu.