Volkswagen (VW) Pazarlama Müdürü Jörn Hartig, Soma maden faciası kurbanlarına 20 bin Euro’luk bağışı işçi temsilciliği koordinatörü Heinz-Joachim Thust ve işçi temsilcisi Ömer Köskeroğlu’na teslim etti.

Hartig ‚ Volkswagen`in Türkiye ve Türk halkıyla çok yakın bağları olduğuna dikkat çektiği konuşmasında “Çalışma partnerlerimizle uzun yıllardır yürüttüğümüz ‘Volkswagen Türkçe konuşuyor‘ inisiyatifiyle bu belli oluyor. İşçi temsilciliğinin başlattığı bağış çağrısını elbette biz de destekleyecektik, bundan daha doğal bir şey olamaz.” dedi.

İşçi temsilciliği pazarlama koordinatörü Heinz-Joachim Thust, Volkswagen ve çalışanlarının iş yerinin dışında da sorumluluk aldığını ifade etti. Thust, “Bu bizim şirket kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır.” diye konuştu.

Volkswagen işçi temsilcisi ve Almanya Türk Toplumu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Köskeroğlu, facianın büyük üzüntüye yol açtığını ifade etti. Köskeroğlu, “Birçok Volkswagen'de çalışan insanlarımız da Türk kökenli. Bundan dolayı çalışanlarımız Türkiye’deki maden faciası kurbanları için büyük bir dayanışma içersine girdiler.” açıklamasını yaptı.