Erdoğan Dolar'ın son günlerde hızlı yükselişiyle ilgili olarak, "Yastık altındaki dövizleri dolarları Euro'ları olan varsa altınları gelin yerli parayla değiştirin ve bunlara karşı en önemli cevabı milletçe en iyi cevabı verelim. Var mıyız buna? Hazır mıyız buna? İşte bizim bu birliğimiz var ya Batı'ya en büyük cevap olacaktır, işte bu sebeple Bayburt istikbal mücadelesinde en ön safta bulunuyor. Bayburt'tan öyle bir ses verelim ki tüm dövizciler cevabı alsın. Bir gün sıkıntımız olabilir, iki gün sıkıntımız olabilir, bunların hepsi geçer. Malına güvenme bir kıvılcım yeter, Rabbine güven o her şeye yeter." ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Döviz kuruna bakıp faizlere bakıp el ovuşturanlar hiç boşuna heveslenmesinler. Faiz lobisine sesleniyorum boşuna heveslenmeyin, bu milletin sırtından kazanamayacaksınız, bu milleti çökertemeyeceksiniz, bunlar ancak hedefe yürüdüğümüz yolda dönemsel araçlar olabilir, nitekim şimdiden İran'dan Rusya'ya, Çin'den AB'ye farklı alternatifler konusunda yol katetmiş konumdayız. Asıl olan bizim yüreğimizdeki iman. Hiç kimsenin gözü kur tablosunda olmasın."

"Tüm olumsuz ihtimallere karşı da hazırlıklarımız var"
"Döviz kuruna, faizlere, tehditlere bakıp el ovuşturanlar hiç boşuna heveslenmesin. Türkiye'nin ne makro ekonomik verilerinde ne üretim gücünde ne istihdam düzeyinde ne bankacılık sisteminde en küçük bir sıkıntı olmadığı halde suni finansal istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz. Çok basit birtakım görüş ayrılıkları üzerine bina edilen bu saldırıların sebeplerinin çok başka olduğu açıkça ortadadır. Bu tarz yaklaşımlar sergileyen ülkelerle aramızdaki ilişkiler telafisi mümkün olmayacak zararlar görme noktasına gelmiştir. Türkiye'yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler emin olun yarın çok pişman olacaklardır."

"Kurşundan korkmayan millet bu tehditlerden mi korkacak"
Erdoğan, hiçbir ülkeye yönelik özel bir husumet bulunmadığının altını çizerek, "Tüm ülkelerle çıkarlarımızın uyuştuğu noktalarda iş birliği yapıyor, ayrıştığı noktalarda da meselelerimizi müzakereler yoluyla çözmeye çalışıyoruz ama konu Türkiye'yi köşeye sıkıştırıp egemenlik haklarımıza halel getirecek birtakım tavizler verdirmeye geldiğinde iş değişir. Kusura bakmasınlar, bizim bu noktada kimseye eyvallahımız olmaz, olamaz." dedi.