Dünyanın en büyük yayıncılık fuarı olarak kabul edilen Uluslararası Yayın, Görüntü ve Televizyon Teknolojileri Fuarı olan IBC 2014 teknoloji fuarı Amsterdam RAİ'de başladı.

Yayıncılık sektörü alanındaki devlerin bir araya geldiği, yeni teknolojilerin ve uygulamaların tanıtıldığı fuara 150'ye yakın ülkeden yaklaşık 2 bin firma katıldıyor. Teknoloji firmaları IBC 2014 fuarında yayıncılık ve iletişim teknolojisi alanında yeni ürün ve hizmetleri tanıtma fırsatı buluyorlar.

YAYINCILIĞIN KALBİ

Yaklaşık bir hafta sürecek ve 80 bin kişinin katılmasının beklendiği IBC 2014 fuar organizasyonu, yayıncılık sektöründe dünyanın kalbinin attığı yer olarak kabul ediliyor. Fuarda Türkiye’den televizyon yayın müdürleri ve teknik sorumlularının yanı sıra alanında uzman birçok Türk firması da kendi stantlarında yer alıyorlar.

KODLAMA SİTEMLERİ ÖNE ÇIKIYOR

Türkiye'den fuara katılan SVS Telekomünikasyon Hizmetleri Müdürü Abdullah Sağlam, şunları söyledi: "Hollanda'da yapılan bu fuar sadece Avrupa değil, dünyadan çok sayıda ülkenin katıldığı bir fuar. Dolayısıyla çok büyük bir pazara hitap ettiği için yayıncılık alanında çok önemli bir fuar. Dünyadan 150 ülke katılıyor. Bu fuara Güney Amerika'dan, Asya Pasifik'ten de ülke ve firma yetkilileri katılıyor. Bizleri burada yerimizde ziyaret ediyorlar. Daha çok yeni ürünler gösterildiği gibi, mevcut ilişkiler, geleceğe yönelik planlamalar, iş ortaklıklarının konuşulduğu bir merkez. Fuarda öne çıkan ürünlerin başında yeni kodlama sistemleri sergileniyor. Aslında dünyanın gittiği taraf yayıncılık alanın o taraf. Daha doğrusu bizi ilgilendiren bu son teknolojik ürünler. Bunun yanı sıra değişik yüksek frekans K Bant uyduları uygulamalarını RAİ IBC 2014'te görmek mümkün."

DÜNYADAKİ YENİ UYGULAMALAR BURADA

Samanyolu Yayın Grubu Dijital Medya Direktörü Akın Emre Karagülle, her yıl düzenli olarak bu fuara katıldıklarını söyledi. Karagülle, "Ben bu fuara 4. kez katılıyorum. Samanyolu Yayın Grubu olarak IP TV teknolojileri Second String uygulamaları ve bununla birlikte yayıncılık üzerine ağırlık veriyoruz. Bizim KüreTV isimli, Türkiye'nin ilk internet izleme portalımız var. Bunun yanı sıra MarsTab isimli dijital İpad ve Android'ten yayın yapan dergimiz mevcut. Bu alanda Türkiye'de ilk. Yüzde yüz interaktif bir dergi." dedi. Karagülle, bu alanda dünyadaki yenilikleri görmek için IBC'ye geldiklerini dile getirdi.

CANLI YAYIN SİTEMİ TEK KAMERA ÜZERİNDE

JVC Firması Güneydoğu Avrupa Müdürü İsmet Bozkurt ise tüm canlı yayın sisteminin kamera üzerine monte edildiği yeni ürünü tanıttıklarını dile getirdi. Bozkurt, "Bunun yanı sıra şebekenin olmadığı yerlerde ftp dosyası üzerinden yine görüntüleri kamera üzerinden göndermek mümkün. Daha hızlı ve daha yüksek çözünürlükte görüntüleri göndermek mümkün olacak. Bunun yanı sıra daha da ekonomik." ifadelerini kullandı.