Hırsızı mekana girmeden kapıda durduran alarm kilidi, anahtarı kapıda unutunca ve kilit kırılmaya çalışıldığında alarm veren ’duo’ ve Yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarıyla açılan kilit sistemleri 40’ıncı Yapı Fuarı’nda sergileniyor.

Kale Kilit, hırsızı mekana girmeden kapıda durduran Kale Alarm Kilidi (KASK), anahtarı kapıda unutunca ve kilit kırılmaya çalışıldığında alarm veren Kale DUO ve Yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarıyla açılan kilit sistemleri ile Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’nda ziyaretçilerin karşısına çıktı. Fuarda sergilenen yeni inovatif kilit sistemleri hırsızlara göz açtırmayacak cinsten. Kale Kilit Ürün Geliştirme Sorumlusu Hrant Arzuman, geliştirdikleri ve yerli olan kilit sistemleri hakkında bilgiler verdi.

Firma olarak nesnelerin interneti üzerinde yoğun olarak çalışmalarımız sürmekte diyen Hrant Arzuman, ’’Yeni çıkarttığımız ürünleri nesnelerin interneti ile kilitlerimizi ve alarm sistemlerimizi elektronik sistemlerle buluşturuyoruz. Birbirleriyle konuşabilir hale getiriyoruz. En önemli unsurlarımızdan bir tanesi mobil anahtar uygulamalarımız. Mobil anahtar uygulamalarımızla kullanıcılar sahip oldukları bütün kilitlerini kontrol edebiliyor. Kullanıcılar bu mobil uygulama ile anahtarlarının tüm kayıtlarını inceleyebiliyorlar.Yakın zamanda tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yeni ürünlerimizi de müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz’’ dedi.

’’Hırsız kapıdayken alarm veriyor’’

Güvenlik alanında ciddi geliştirmeler yaptıklarını ifade eden Arzuman, ’’KASK alarm kilidi bunlardan biri. Ürünümüzün en büyük özelliği şöyle; genellikle hırsızlar eve girdikten 15-20 saniye sonra alarm tarafından fark edilmekte. KASK sistemimiz ise hırsız henüz kapıdayken, kapıda müdahale yaparken, hırsız sistem fark ediyor ve direkt alarm merkezine uyarı vererek acil önlemler almamızı sağlıyor. Sistem nesnelerin interneti ile merkezimizle görüşebiliyor. Kapıdaki silindir, merkez sistemle görüşebiliyor. Bu sitemi Türk mühendislerimizle geliştirdik. Testlerimiz kendimiz yaptık. Üretimini de Türkiye’de kendi fabrikamızda yapıyoruz.

Kapının üzerinde anahtar unutulmasını engelliyor

Kapının üzerinde anahtar unutulmasını engelleyen ürün hakkında da bilgi veren Arzuman, ’’DUO ürünümüz alarm sistemi olmayan kullanıcılarımız için geliştirdiğimiz bir ürün. Bu ürün kapının dış kısmında anahtarın kilidin üzerinde unutulduğunda kullanıcıyı 8 saniye içerisinde sesli olarak uyarır. Ayrıca kilidin art niyetli kişiler tarafından kırıldığı durumlarda da yine kullanıcıyı sesli olarak uyararak olumsuz durumların yaşanmasının önüne geçilmesini sağlar’’ dedi.

Yeni Kimlik Kartlarıyla açılan kilit sistemi

Dağıtılmaya başlanan Yeni Kimlik Kartları ile açılabilen kilit sistemi hakkında bilgi veren Arzuman, ’’Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları yenileniyor ve çipli hale geliyor. Bizde buradaki yüksek güvenlikten faydalanarak yine yüksek güvenlikle açılan kilitler tasarladık. Bu kilitlerimiz T.C. Kimlik Kartlarıyla açılabiliyor’’açıklamasında bulundu.