Atlasjet Havayolu şirketi, tamamen yerli üretim olan ve Savunma Teknolojileri Mühendislik Ticaret AŞ (STM) firması ile birlikte 10 binlerce sayfa uçuş dökümanının yerini alan ve uçuş bilgilerini içeren dijital yazılım anlamına gelen Elektronik Flight Bag (EFB) yani elektronik uçuş çantasının tanıtımını yaptı. Kaptan pilot Cemal Sancak, sunumu sırasında daha önceden 20 günü alan sistem güncelleme işleminin bu program ile bir günde yapılabildiğini ve bunun da daha az rötar anlamına geldiğini söyledi. Diğer havayolu şirket yetkililerine suslenen Atlasjet Ceo'su kaptan pilot Orhan Coşkun ise yabancı programlara daha yüksek paralar ödemek yerine yerli yerli yapım programı yerinde görüp incelemelerini istedi.

Atlasjet Havayolu şirketi, STM işbirliği ile ürettikleri Elektronik Uçuş Çantası (Elektronik Flight Bag - EFB) tanıtımını Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminali Ali Sürmen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantıya Atlasjet CEO'su kaptan pilot Orhan Coşkun, şirket yetkili ve görevlileri ile bazı konuklar katıldı.

EFB tanıtımını barkovizyon gösterisi ile yapan kaptan pilot Cemal Sancak, daha önceden 20 günde yeniledikleri sistemi, artık 1 gün içerisinde bütün uçaklar için bir günde tamamlayabildiklerini söyledi. Bu zaman kazancının da yolcuya daha az rötar şeklinde yansıdığını belirten Sancak, ayrıca uçuş personelinin kağıt yükünden tamamen kurtulduğunu söyledi.

STM Genel Müdürü Recep Barut ise konuşmasında, "Adamlar yapmış, helal olsun şeklinde bir kompleks vardı. Biz bu kopmleksten kopmak için birşey yaptık. Birşey yaparak dünyayı değiştirmedik ama birşey yaparak başka şeyler de yapılabileceğine ait özgüvenimize bir not koyduk." diye konuxtu.

Etlasjet Ceo'su Orhan Coşkun iise ürünün tamamen yerli yapım olduğunu belirterek diğer havayolu şirketlerini buradan, ürünü görüp incelemeleri için davet ettiğini söyledi. Coşkun, çok daha fazla paralar vererek yabancı programlar almak yerine havayolu şirketlerinin yerli yapım ve daha ucuz olan yerli programı alabileceklerini söyledi.

Röportaj sırasında EFB'nin tam olarak ne olduğunu anlatan Coşkun, "Uçakların içinde çok yüksek miktarda binlerce sayfa döküman var. Bunların bir kısmı uçağın kendi kitapları, bir kısmı da bizim hazırladığımız kitaplarımız. Aşağı yukarı 50 ile 80 kilogram arasında bir ağırlık tutuyor bu. Elektronik Flight Bag sistemi ile öncelikle biz bu ağırlıktan kurtulmuş oluyoruz. Her ağırlığın bir yakıt karşılığı vardır. Bu sayede yakıttan tasarruf etmiş oluyoruz. Bu dökümanların tamamı, uçaklarımız Airbus olduğu için Airbus'lardan ya da yurtdışındaki firmalardan temin ediliyor. Bunlar da ciddi bir para tutuyor. Bu dökümanların sürekli olarak yurt dışından satın alınması, uçaklarda bu revizyonların yapılması ise ciddi bir adam istihdamı demek. Şimdi biz bu sisteme geçmekle bu dökümanların tamamını kaldırmış oluyoruz. Dışarıdan bu tür döküanları basılı olarak satın almayacağız. Bunlara gelecek her türlü revizyonu biz anında dakikasında uçaklara gönderme şansımız olacak." dedi. Coşkun, bu onbinlerce sayfadan oluşan dökümanların içinde herhangi bir bilgiye ulaşmanın ise artık bir arama tuşu ile anında gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi.

Basın toplantısı sonunda Recep Barut, Orhan Coşkun'a çini bir tablo hediye ederken Coşkun ise Barut'a maket uçak hediye etti.