Esnafa nefes aldıracak projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, 2017 yılının ilk 9 ayında 698 işyerine açma ve çalışma ruhsatı verdi.

Ruhsatların 50’sinin başvurusu Yıldırım Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden yapıldı. İşyeri açmak ve çalışma ruhsatı almak için müracaat eden vatandaşlar 105 adet ile en çok perakende bakkal ve market ruhsatı için talepte bulunurken, ikinci sırada 57 ruhsat ile çay ocağı ve kahvehane, üçüncü sırayı ise Otosansit’te bulunan oto kaporta ve tamir atölyeleri takip etti. Ayrıca Yıldırım Belediyesi yine 2017 yılı içerisinde 8 işyerine teşekkür, 4 işyerine de ‘örnek işyeri’ belgesi verdi. Öte yandan İşyeri Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekiplerince incelenen ruhsatsız işyerlerinden 450’sinin uygun bulunarak ruhsatlandırma işleminin devam ettiği belirtildi.

Her yeni açılan iş yerinin Yıldırımlılar için yeni bir ekmek kapısı ve istihdam anlamına geldiğini belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, her mahalleye eşit hizmet götürdüklerini, iş yerlerinin çoğalarak esnafın kazancının arttığını kaydetti. Yıldırım Belediyesi olarak esnafın her zaman yanında olduklarının altını çizen Edebali, "Yıldırım’ın çehresini değiştiriyor, hemşehrilerimizin refah seviyesini yükseltiyoruz. Yatırımcı da, işveren de tercihini Yıldırım’dan yana kullanıyor. Esnafımız güçlüyse bizde güçlüyüz demektir" diye konuştu.

E-belediye uygulamasını hayata geçirmeden önce Yıldırım’da iş yeri açmak isteyenlerin defalarca belediyeye gitmek zorunda kaldığını da hatırlatan Başkan Edebali, ‘yildirim.bel.tr’ adresindeki ‘e-belediye’ uygulaması ile vatandaşların belediye binasına gelmeden de başvurularını yapabileceklerini ifade etti.