Gıda, Tarım ve hayvancılık Bakanlığı’nın genç çiftçilere yönelik hibe desteği kapsamında Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 66 genç çiftçiye 396 düve dağıtımı yapıldı.

Yüksekova Eski şehir stadında gerçekleştirilen düve dağıtımına Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz ve genç çiftçiler katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen hibe programı çerçevesinde, Kaymakam Mahmut Kaşıkçı tarafından genç çiftçilere 6’şar düve dağıtıldı. Genç çiftçiler destek programından duydukları memnuniyeti dile getirirken, Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın genç çiftçilere yönelik hibe programının büyük bir imkan olduğunu ifade etti. Kaçıkçı, “Hükumetimiz 2 yıl önce bir çalışma başlattı. Kırsalda ve köylerde yaşayan genç çiftçilerimize hibe desteği başlattı. Bu hibe desteğinde nakit olarak değil bir proje karşılığında çiftçilerimize, gençlerimize verilmektedir” dedi.

Yüksekova’nın bu sene rekor kırdığını belirten Kaşıkçı, "Yaklaşık 100 çiftçimize Hakkari’den en fazla Yüksekova’da 66 çiftçimize büyükbaş, çiftçi başına 6’şar düve veriyoruz. İnsanlarımız yeter ki üretsin, yeter ki çalışsın biz üretenin yanında olacağız. Yüksekova’da çalışan üreten bir dönüşüm sağlamak istiyoruz. Hükümetimiz bu destekleri artarak devam ettirecek. Önümüzdeki yıllarda da biz yine çiftçilerimize hangi proje olursa olsun hükümetimizin açmış olduğu alanlarda destek vereceğiz. Bugün burada ilk startımızı verdik. Genç çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun bol kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Genç çiftçilere seslen Kaymakam Kaşıkçı, “Genç çiftçilerimiz üretsin çalışsın hükümetimiz ve Bakanlığımız yanında olacaktır. Bir ülkenin kaderi üretmekten geçiyor. Üretmeden ülkenin kaderinin değişme şansı yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de üretenin yanındayım diyor. Bu coğrafyada da üreten bir Türkiye üreten bir Yüksekova istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Yüksekova’daki genç çiftçilerimizin büyük bölümü bayan. Bayanların bu tarz projelere ilgi göstermesi bizi ayrı şekilde mutlu ediyor. Bayanların üretime yönelik istekleri, dilekleri bizi daha da mutlu ediyor" ifadelerine yer verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz ise, “Bugün genç çiftçi kapsamında 66 genç çiftçilerimize 396 adet düve dağıtımı yapmış bulunmaktayız. Şunu önemle belirtmek istiyorum ilçemiz 100 adet projeyle Türkiye birincisidir. Bundan Sayın Kaymakamımızın çok büyük emeği geçmektedir. Kendilerine çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.