Ankara Devlet Türk Müziği Korosu 15 Temmuz demokrasi şehitleri ve kahramanları için Elazığ’da konser verdi.
Fırat Üniversitesi Rektörlüğü koordinesinde Ankara Devlet Türk Müziği Korosu, 15 Temmuz demokrasi şehitleri ve kahramanları için konser verdi. 53 kişilik kadrosuyla Elazığ’a gelen Ankara Devlet Türk Müziği Korosu, 15 Temmuz’un içeriğine ve ruhuna uygun yurdun değişik yörelerinden 28 eser seslendirdi. Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlen konsere, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karataş, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
15 Temmuz demokrasi şehitleri ve kahramanları adına düzenlenen konserde Elazığlılarla bir araya geldiklerini belirten Ankara Devlet Halk Müziği Korosu Şefi Necmi Kıran, repertuar olarak 15 Temmuz’un içeriğine ve ruhuna uygun yurdun değişik yörelerinden eseler seslendirdiklerini söyledi.
Yaklaşık 53 kişilik bir kadro ile konser verdiklerini ifade eden Kıran, “Koromuzun tamamı 100 kişilik bir kadrodur. Konserimiz ise 2 bölümden oluşuyor. Yurt içi ve dışı sürekli konserlerimiz oluyor. Düzenli olarak Ankara’da 3’er haftalık periyotlarla konserlerimiz sürekli devam ediyor. Bunun dışında ise turnelerimiz oluyor” dedi.