Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde Play-Off öncesi teknik toplantı yapıldı.

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Play-Offlarda mücadele edecek olan takımların temsilcileri ile bir araya geldi. Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya Federasyonu Başkanı Şahin Şerifoğulları, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Elazığ Şube Başkanı Münir Yılmaz, Futbol İl Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Gür, İl Hakem Kurulu Başkanı Ali Göl, Elazığ İl Özel İdare Eski Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ve 1. Amatör Küme Play-Off Grubunda mücadele edecek olan takımların başkanları ile yöneticileri katıldı.

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şahin Şerifoğulları toplantıda yaptığı konuşmada, “Toplam 20 takımın mücadele ettiği 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde gruplarını son 2 sırada tamamlayan takımlarımız 2. Amatöre düştü. Her gruptan 4’er takımımız play-offa yükseldi. Kesinlikle ilimize yakışır şekilde mücadele olmasını istemiştik. Çok fazla sıkıntı olmadan ligimizi bitirdik. Kulüplerimizden tek beklentimiz ilimize yakışır şekilde mücadele etmeleri. İlimizde şampiyon olacak takım ekonomik ve sportif anlamda bütün gerekleri yerine getirerek BAL’da mücadele etmeli” dedi.

Play-Off karşılaşmaları sonrası bir takımın şampiyon olacağını ve bu takımın Elazığ’ı en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını kaydeden Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Elazığ Şube Başkanı Münir Yılmaz, “Centilmenlik gösterirsek hepimiz mutlu olacağız. Futbol bir temaşa oyunu. Bundan zevk alabilmemiz için oyun kuralları dahilinde hareket etmemiz lazım gerek yönetici, gerek teknik heyet olarak. Şampiyon olacak takıma da ben şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Hakem camiası olarak amaçlarının hatasız maçlar çıkarmak olduğunu dile getiren Elazığ İl Hakem Kurulu Başkanı Ali Göl ise , “Biraz sağduyulu olmanız lazım. Hatalar olur. Nasıl takımlar goller kaçırıyorsa bizimde hatalarımız olur. Biz mümkün olduğunca mevcut hakemlerimizden en iyisini kullanacağız. Sizlerden isteğim centilmence maçlara çıkmanız. Kulübedeki arkadaşlarımız takımlarına ne kadar sahip çıkarlarsa, o kadar iyi maçlar çıkacaktır. Elazığ’ı hangi takım daha iyi temsil edecekse onun şampiyon olmasını istiyorum” diye ifade etti.

Müsabakaların statüsü hakkında bilgiler veren Elazığ Futbol İl Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Gür, “1. ve 2. Tur maçlarımız çift maç üzerinden oynanacak. Final tek maç olacak. Eşleşmelerimiz Sürsürüspor - Kovancılarspor, Aksaray Gençlikspor - Fırat Üniversitesi, Hankendi Belediyespor - Yeni Mahallespor ve Karakoçanspor - Telekomspor şeklinde oluştu. Deplasmanda kesinlikle gol averajı uygulamamız olmayacak. Skorlar eşit olursa bir maç daha oynanır. DSİspor’un Bölgesel Amatör Lig’de küme düşmesi nedeniyle şampiyon takımımız direkt BAL’a çıkacak. Bu da bir avantaj çünkü baraj maçı oynanmayacak” diyerek sözlerini tamamladı.