Akademisyenlerle bir araya gelen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, şehrin sahip olduğu 4 bin yıllık medeniyet ışığında, belediye olarak kültürel ve fiziki çalışmalarını sürdürerek geçmişin birikimini geleceğe taşımanın gayreti içinde olduklarını söyledi.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı (ATAM), Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi işbirliğiyle 19-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ’Türk Basın Tarihi Uluslararası Sempozyumu’na katılan akademisyen ve davetlilerle bir araya geldi. Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonu’nda gerçekleşen buluşmada konuşan Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı (ATAM) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, sempozyumun Elazığ’da gösterilen misafirlik, ilme ve bilme verilen önemden dolayı çok daha anlamlı geçtiğini söyledi.
Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, "4 bin yıllık kadim bir medeniyete sahip olan Harput, sahip olduğu birikimiyle hem ulusal, hem uluslararası alanda kendine yer bulmuş özel bir medeniyettir. Harput medeniyeti, Harput havzasında hakim olmuş, bin 85 Harput’un fethi ve İslamlaşması ile birlikte ise hep gelişerek, büyümüştür. bin 700- bin 800’lü yıllarda İslam dünyasında güzel Kur’an-ı Kerim okumak isteyenler Harput Kura Üniversitesi’nde eğitim alırlardı. Harput o yıllarda, bu alanda İslam aleminde kendini ispatlamış, söz sahibi bir konumdaydı. Harput, ilmiyle, sanatıyla, kültürüyle, yetiştirdiği alim, sanatkar ve şairleriyle bir medeniyet merkezidir" dedi.
Elazığ Belediyesi olarak sahip olunan 4 bin yıllık medeniyet ışığında, kültürel ve fiziki çalışmaları sürdürdüklerini de dile getiren Başkan Yanılmaz, "Geçmişin birikimini geleceğe taşımanın gayreti içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.