Elazığ’ın cazibe merkezi ve teşvik düzenlemesiyle yatırım anlamında çok önemli bir sıçrama kaydedeceğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, bu süreçte oda olarak yatırımcılara danışmanlık hizmeti verdiklerini aktardı.
ROTAŞ Ltd.Şti Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Aktaş, Nizameddin Umut, Genel Koordinatör Gökhan Topal ve Yönetim Danışmanı Cihan Ada, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ı ziyaret etti.
Ziyarette Elazığ’ın cazibe merkezi ve teşvik düzenlemesiyle yatırım anlamında çok önemli bir sıçrama kaydedeceğini anlatan Elazığ TSO Başkanı Alan, "Ticaret ve Sanayi Odamız bu süreçte tüm yatırımcılara danışmanlık hizmeti veriyor. Elazığ için örnek teşkil edecek ve gerçekten büyük önem taşıyan çok ortaklı bir model ile başlatmış olduğunuz yatırım için sizleri kutluyorum. Başbakanımızın Diyarbakır’da açıklamış olduğu Cazibe Merkezi Destek Programı ile TOBB öncülüğünde Ankara’da yapılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Oda ve Borsa Başkanlarıyla yapılan toplantıda dile getirmiş olduğumuz alınan mevcut yatırımların 6. Bölge desteklerinden istifade edeceği sözünün ardından Odamız çok yoğun bir şekilde yatırımcı ilgisiyle karşılaşmıştır. Şahsım ve ilgili birimlerimiz tüm yatırımcılarla birebir ilgilenmekte ve doğru yönlendirme adına mesai vermekteyiz. Cazibe Merkezi Programı ile mevcut yatırımların 6. Bölge desteklerinden istifade etmesi ile Elazığ çok önemli bir sıçrama yapacaktır" dedi.
Elazığ’ın bu süreçte tüm kurum,kuruluş ve yöneticileriyle eşgüdüm halinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Alan, "Desteklerin uygulama yönetmeliklerinin yayınlanması ve çerçevesinin belirlenmesiyle birlikte çok etkili ve koordineli bir şekilde tanıtım, lobi çalışması yapılması gerekiyor. Yatırımlar noktasında ilk adımın Ticaret ve Sanayi Odasından geçtiğini bilen yatırımcılar odamızdan gerekli olan tüm bilgileri alıyorlar ve bu bilgilere itibar ederek süreci yönetiyorlar. Bu nedenle öncelikle destek paketinin içeriğinin netleşmesi ve Elazığ’ın sunduğu imkanların ne olduğunun çok net şekilde yatırımcıya sunulması gerekiyor" diye konuştu.